kapat
16.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

ÖMER LÜTFİ METE


Çok eşli iktidara kumalardan Viagra

Washington Post'taki, "Kürt devleti rüyası rafa kalktı" yorumuna Talabani biraz gecikmeli olarak dün Tokyo'dan cevap verdi

"Rüya duruyor, ancak şu an gündemimizde değil."

İkisi de "taktik" beyanlar.

Washington Post, ABD'nin şahin derinliğine ustaca hizmet sunan çağdaş bir askeri üs! İşinin ehli olduğu için hem etkinliği yüksek, hem de gazetecilik fiyakası. Bizdeki benzerleri ise, maddi veya ideolojik sebeplerle lehte-aleyhte doğrudan "silahlı haberler servisi" olarak çalışırlar.

Onlar kentli dehasıyla, bunlar köylü kurnazlığıyla tetikçilik yapar.

Bizimkilerin gizli servislerce yönlendirilerek kullanılması ise bu kaba iç kavgalara oranla hayli başarılıdır. İktidara yağcılık veya iktidarla savaş durumunda olan kuruluşlar genellikle çiğ ve kaba tetikçilik yaparken, dış kumandalı yönlendirme programları daha zanaatkarcadır. Bu da, azmettiren yabancı ile azmettiren yerlinin kalite farkından kaynaklanır.

Washington Post'un "Kürt devleti rüyası bitti" yollu yorumu, Türkiye'nin Irak'a asker göndermesi açısından çok aydınlatıcı!?

'Senden sana sığındım Allah'ım'
Baştan beri "Şunu yapmazsan Kürt Devleti kurarım haa" diye diye, Ankara'yı şamar oğlanına çeviren merkezlerin iştahını kıracak bir durum yok. Türkiye'nin elini kolunu bağlayan bu yapay kabusa ilişkin Washington Post ciddiyetinde (!) bir yorum, Mehmetçik'in yolunu açacak müjde oluveriyor!

Eh, iktidar partisinin doruklarına yön veren "ABD'yle barışık ırkçı Kürt lobisi" ve Türklük alerjisi de elde iki; emrin olur Pentagon!

Talabani'nin bu yoruma cevabının Barzani'den geç gelmesi de aydınlatıcı!? Ankara'ya "Kürt devleti" sopası ile yat-kalk yaptıran bereketli stratejiyi değiştirmeye ne hacet? Barzani Kürt Devleti için acul davranacak, Talabani ılımlı; böylece Türkiye hem korkutulacak, hem de politikasızlığa mahkum tutulacak.

Adalet ve Kalkınma Partisi muhakkak ki ülke adına iyiniyetle bu tıkanmayı aşmak istiyor, ama kullandığı iki ayak da cehennemlik!

- Türkiye'de gerçek anlamda sivil iktidar olabilmek için AB isteklerine tapınmak,

- Piyasalar çökmesin diye, ABD şahinliğinin şerrinden yine bu şahinliğe sığınmak.

Bunun için Türkiye'de işi gücü olan AB sermayesine ikramda sınır yok. Yine bunun için ABD'ye, -NATO ruhuyla yetişmiş askerin bile göze alamayacağı- kolaylıklar sunmak.

Tecavüzcüyü tahrik etmek
Başka tasarı da yok.

Vergi barışı ve imar affı gibi düzeneklerle 25 milyar dolar sağlansa dahi, mevcut borç yükü, hiçbir hükümetin bir seçim döneminde iz bırakacak iş yapmasına imkan vermez. Açıkçası bu borcu köktenci bir bakışla ve dürüstçe yeniden yapılandırmayan her iktidar kukla kalır, hiçbir dış meselede masaya eşit ve reşit taraf olarak oturamaz.

Daha beteri, karşıda uyandırılan iştah!

Askerin son sözü söylemediği bir iktidar oluşturabilmek için AB'ye, yeni piyasa bunalımlarına düşmemek için de ABD'ye verilen "senin için ölürüm abi" resmi her iki tarafta da akıl almaz hevesler uyandırıyor

Hem AB, hem ABD; "Öff öf; şu an Ankara öyle cömert ki, ne istesek alırız" diye salyalarını akıtıyor. Bu durum onları; değil Ak Parti'nin, gökten inecek bir Hakk Parti'nin bile veremeyeceği şeyler isteyecek kadar küstahlaştırabilir.

Böylesine bol keseden kolaylık sunan iktidar kendine de, millete de hayal edilemeyecek kadar ağır faturalar ödetebilir.

Dilerim bütün söylediklerim yanlış çıkar.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır