kapat
16.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Bay frikik sunar

Frikik ustası Van Hooijdonk'un 12. dakikada attığı golle Trabzonspor'u tam 7 yıl sonra yenmeyi başaran Fenerbahçe rahat bir nefes aldı. Oumar ve Samet Aybaba oyun dışı kaldı

Son yıllar Fenerbahçe'yle Trabzonspor'un kaderini birbirine paralel çiziyor. İkisi de sezona büyük iddialarla başlıyorlar, ikisi de ilerleyen haftalarda düş kırıklığı ve hüsran yaşıyorlar. Dün, bu iki benzer kaderli takımı ligin ikinci haftası karşı karşıya getirdi.

Günün daha ilk saatlerinde kentte stres kendini göstermişti. Bordo-mavili formaların yanına katılan yeni turuncu formalarıyla ev sahibi taraftarlar, maçtan önce konuk taraftarların ne zaman geleceğini soruyorlardı. Emniyet bu konuda farklı bir tedbir aldı, Fenerbahçeli taraftarlar maça zor yetiştiler. Ama devre arası gerginlik için yetti de arttı bile...

Tel örgüsüz sınavda bir konu da dikkatimizi çekti. Önceden tel örgüler varken en ufak aralıktan sahaya girip bayrak diken, kendini filelere atan, yeşil alanı öpüp dualar eden kaçaklar bu kez sahaya girmediler. Demek ki onları cezbeden tel örgülermiş!

Gol ölü toptan geldi
Trabzonspor ev sahibi olmasına karşın ilk yarıda istediği baskıyı kuramadı. Çoğu dakikada Fenerbahçenin hakimiyetini kırma beceresi gösteremedi. Fenerbahçe topa daha hakim olan taraftı ancak pozisyon üretmekte zorlanıyordu.

İstanbulspor maçına kıyasladığımızda karşılaşmanın zorluk derecesiyle orantılı pozisyon sayısında da doğal bir düşüş vardı. Ancak bu devrede Fenerbahçe'nin aradığı gol ölü bir toptan geldi. Elbet soğukkanlıların yanı sıra basın tribününde oturup ortamı gerenler de vardı. Ancak devre arası olayları o ana kadar güzel giden futbol gecesinin kötü paranteziydi.

Ve kartlar çıkıyor
İkinci yarının başlama düdüğüyle birlikte devre arası olayları futbolu da etkiledi. İki takım sahada anlamsız görüntü çizerken, futbol kendini yeniden ancak 60'lı dakikalarda gösterdi. Trabzonspor'un beraberlik çabaları; Fenerbahçe'nin ilerleyen dakikalarda orta sahayı kalabalıklaştırmasına ve savunmaya çekilmesine etken oldu. Bu arada ev sahibi takımın savunması önemli gedikler verdi, bunlardan yararlanamayan Fenerbahçe'nin ileri uç adamlarıydı. Fenerbahçe savunmasındaki sağlamcı anlayış Trabzonspor'a daha çok uzaktan vuruşlarla şans aramaya zorladı. Ancak bunlarda da Trabzonspor istediği sonucu bir türlü bulamadı.

Dün herkes zor maçın stresini yaşıyordu. En heyecanlı olacağı söylenilen Recep adeta istisna bir durum çizdi. Genç kaleci "Ben bu kaleyi sezon sonuna kadar korurum" dercesine oynarken; 89. dakikada Augustine'le teke tek kaldığı pozisyonu kurtararak adeta maçın kader adamı da oldu.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır