kapat
16.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

ABD'den KADEK için heyet geliyor

ABD heyeti, KADEK'in üst düzey yöneticilerinin Türkiye'ye teslim yöntem ve koşullarını Ankara'yla masaya yatıracak

ABD ile gerginleşen ilişkiler Irak'a asker gönderilmesine yeşil ışık yakılmasıyla yeni bir ivme kazandı. Türkiye'ye "Kuzey Irak'taki PKK/KADEK'i biz tasfiye edelim" sözü veren ABD, örgütün üst düzey yöneticilerinin Türkiye'ye teslimine ilişkin yöntem ve koşullarını Ankara'da masaya yatırmak için heyet gönderme kararı aldı. Önümüzdeki hafta Ankara'ya gelecek heyetlerden ilki, Türkiye'nin Irak'a asker göndermeye ilişkin gönderdiği "sualname"ye Washington'un verdiği yanıtları getirecek. ABD, Irak'a asker göndermek için "Kuzey Irak'ı PKK'dan arındırın" şartı koşan Ankara'yla bu konuyu da, ikinci bir heyetle masaya yatıracak. Ankara, ABD'ye "Türkiye Eve Dönüş yasası ile PKK/KADEK militanlarına son bir şans verdi. Artık örgütün üst düzey yöneticileri tutuklanarak Türkiye'ye teslim edilmelidir" mesajı verecek.

DAVET BEKLEMİYORUZ
Bu arada, Türkiye, BM Güvenlik Konseyi'nin Irak'a ilişkin son kararını memnuniyetle karşılarken, Irak'a asker göndermek için Geçici Hükümet Konseyi'nin davetini ön şart olarak görmüyor. Diplomatik kaynaklar, davet yapılsa da yapılmasa da Türkiye'nin kendi ulusal çıkarları doğrultusunda karar alacağını belirttiler.

TALABANİ: İSTEMİYORUZ
Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği lideri Celal Talabani de, Amerikan askerlerinin Irak'tan hızla ayrılmasının kaos yaratacağını, bu nedenle demokratik Irak için 1 ya da 2 yıl kalmaları gerektiğini söyledi.

Talabani, Irak'ta uluslararası güç istediklerini de söyledi, "Ancak Türkiye dahil, komşu askerlere karşıyız" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır