kapat
16.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Yıldız kızın hazin yaşam hikâyesi...

Güzel gözleri ıslak ıslak konuşuyor. Diyor ki... Çekip de anama savurduğum bıçak aslında ruhumu parçalayan görünmez bir bıçaktı!..

Aykırı bir yüzdü o. Sadece ardı önü akıl hastalarıyla dolu bir hastaneye değil, sanki hepimize, her yere, her şeylere aykırı bir yüzdü Yıldız kızın yüzü. Bir yanı isyankar, bir yanı masum bakan, ama inadına güzeller güzeli bir ay parçasıydı suratı. Önce suskun, sonra beter konuşkan, sonuna doğru ağlayış ve hıçkırık kumkuması "Annemin üzerine ekmek bıçağıyla yürüdüm abi. Vurmama az kala yenik düştüm didişmede. Vuramadım o yüzden. Önce sevdamı, sevdalımı, sonra içimden bir dolu şeyi yitirdim. Annemin üstüme hörelenmesi daha da fena yaptı beni. Bir defada her şeyi yapıp edeyim bitireyim dedim."

SEVDİĞİ OĞLAN VE YANLIŞLIK!..
Sordum. İzmir doğumluymuş. Henüz 19 yaşında Yıldız. 'Sevdiği çocuk' yanlış yapmış önce. Aldatmış onu. Sonra da bırakmış gitmiş ansızın. "Çekip de anama savurduğum bıçak aslında ruhumu parçalayan görünmez bir bıçaktı" diyor. 15 gün filan evveli annesi Hayriye Taşkıran getirip yatırmış onu hastaneye. Sebep, Yıldız'ın da söylediği sebep. Bıçağı çekip yürümüş üstüne üstüne annesinin.

DARP EDİLMİŞ BU KIZ
Doktorlar diyor ki "Bir iş var bu işin içinde. Biz sadece, yani tek taraflı olarak Yıldız'ın saldırdığını düşünmüyoruz. Çünkü genç kızın da vücudunda darp izleri, morluklar şişler var." Sonra dediler ki, "o güzelim kız burada ekstasyon nedeniyle yatıyor. Yani aşırı taşkınlık, giderek gelişecek ruh hastalığı, kişilik bozukluğuna sebep olan bir hastalık olabiliyor. İşte bunu önlemeye çalışıyoruz. Daha çok genç, çok da güzel. Geleceğini de güzel kılmak için çabalıyoruz hep birlikte..."

HASTANEDE BİR İNGİLİZ KADIN
Adı Tracey Rochella Zukowski. 62 doğumluyum diyor ama 62 yaşında gösteriyor. Yüzü buruşmuş, dişleri dökülmüş, sigaranın sararttığı elleri de, İngilizcesi de titriyor. Gelişi alkol yüzünden. Bekarmış. Aslen Kuzey İrlandalı. Konsolos gelip yardım rica etmiş doktorlardan, alıp yatırmışlar hastaneye. Nasıl böyle yıpranmış sorusunun cevabı da alkolde. Çünkü (şaşırmayın) Rochella daha 12 yaşında başlamış alkole.

İNATLI VE İNANÇLI
Sabah kahvaltısından gece yatılarına kadar hep içmiş, içmiş, içmiş... Bizim illere turist gelmiş ama kah evlenmiş, kah "boy frend" yapmış ve yerleşip kalmış burada. Başhekim diyor ki "O tam bir alkol bağımlısı değil. Normal ölçünün üzerinde alkol kullandığı için hastanemizde yatıyor. Onu B2 servisine aldık." Servisin bir adı da "alkol abuse" yani 'alkol suistimali' servisi. Suistimale çok erken çağda başlamış bu yabancı konuğumuz yani. Şimdi de kurtulmak için inatlı, inançlı...


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır