kapat
16.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

TV şöhretleri balon gibi

"Eskiden Memoli için camlar kırılırdı ama o da unutuldu" diyen Mahsun Kırmızıgül, müziğin farklı bir gücü olduğuna ve şarkıların unutulmayacağına inanıyor

Mahsun Kırmızıgül, Eylül ayında çıkacak albümünü hazırlıyor. "Çok güzel oldu, çok güzel oldu" dedikçe ben de "İyi de, farklı olan ne yaptın. İnsanlar artık aynı şeylerden sıkıldı. Bak konserler bile boş geçiyor. Söyleyecek farklı şeylerin olması gerekiyor. Değişim gerekiyor" dedim. Ben bunu söyleyerek damarına bastım galiba. Kimsenin etlisine sütlüsüne karışmayan Mahsun bir açıldı, bir açıldı ve bakın neler anlattı

"KİMSENİN HAVASI KALMIYOR"
"1990'dan 2000'e kadar müziğe biz yön verdik. Son 10 yıldır çıkan bütün albümlerin altyapısında benim başlattığım tekno altyapı vardır. Ama bunun da değişmesinin zamanı geldi. Ben bir müzik adamıyım ve dünyayı izliyorum. Şimdi bu albümle yepyeni bir dönem başlatıyorum. Türkiye'de yoz müzik dönemi kapandı. En koyu arabesk dinleyenler bile artık farklı şeyler arıyor. İnsanlar Laço Tayfa'yı niye dinliyor? Çünkü adamlar farklı şeyler deniyor. Açıkhava'da onların konserini 4 bin kişi izliyor, biz Açıkhava'yı dolduramıyoruz. Bizim tarzımızdaki insanlar orada iş yapmaz. Ben bile televizyonlarda, magazinlerde izlediğim insanları gidip konserde de aynı şekilde izlemem. Seyirci niçin izlesin ki?"

"ŞÖHRET BİTER"
Özcan Deniz'i sordum. Bir zamanlar yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen, kader arkadaşı Özcan'ı... "Özcan diziyle çok güzel bir şey yakaladı. Artık önünde yeni bir yol var. Onun da kendini geliştirmesi gerek" dedi. Yani televizyonla kazanılan şöhretin altının doldurulmadığı takdirde yok olup gideceğini ifade etti. Kendisinin de televizyon dizisinde oynadığını hatırlattım.

Ona göre asıl kimliği müzisyenlik. Ve ona göre roller unutulur ama şarkılar unutulmaz." "Nasıl yani?" diye sordum. Yanıtı mı? Buyrun size yeni bir tartışma konusu; "En önemli şey müziğin gücü. Birkaç yıl önce televizyonda Memoli ve Deliyürek fırtınası eserdi. Memoli için camlar-çerçeveler kırılırdı. Ne oldu? Boş. O eski hava kaldı mı? Kalmadı. Söylediklerime kimse alınmasın ama gerçek olan bu. Aynı tehlike şimdi Özcan için de geçerli. Bu şöhret çabuk biter. Onun da Seymen Ağa'lıktan sıyrılıp, başka şeyler yapması gerek."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır