kapat
16.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Şimdi 'Adnan Abi' zamanı

Türk siyasetine Özal ile giren "Partimizin sanatçısı" geleneği, Başbakan Erdoğan'ın 'Adnan Abi' dediği Adnan Şenses'in yıldızını yıllar sonra yeniden parlattı

Türk siyasi hayatına, Turgut Özal'ın Anavatan Partisi Genel Başkanı olduğu dönemde giren, partilerle özdeşleşmiş sanatçı ve müzik geleneği, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Adnan Ağabey" dediği Adnan Şenses'le devam ediyor. AK Parti'nin kuruluş yıldönümlerinden özel gecelerine kadar hemen her etkinliğinde yer alan Şenses, Trakya havaları ve sanat müziği ağırlıklı repertuarı ile adeta ikinci baharını yaşıyor.

Bugüne kadar seçim meydanlarında, parti sloganı haline gelen şarkılara imza atan ve partilerle özdeşleşen müzisyenlerin birçoğu ise artık sadece hatıralarda yaşıyor. İşte bunlardan bazıları

FARKLI FARKLI GÖZDELER
ANAP; "Davulcu Asım" olarak ünlenen baterist Asım Ekren aynı zamanda Turgut Özal'ın damadı, Osman Yağmurdereli ise Veysel Atasoy'un bacanağıydı. Geçirdiği beyin rahatsızlığından sonra sahnelere veda eden Yüksel Uzel de Semra Özal'ın Papatyaları arasında yer alıyordu. Mesut Yılmaz döneminde Burat Kut'u seçim meydanlarına çıkaran ANAP'ın gözde şarkısı ise her zaman "Arım, balım, peteğim" oldu.

CHP; Yavuz Bingöl ve Edip Akbayram dışında bir diğer gözdesi milletvekili olarak saflarına kattığı Zülfü Livaneli oldu.

DYP; Bu partinin en çok çalıştığı sanatçıların başında Müşerref Akay geldi. Metin Şentürk ve İzzet Yıldızhan da gözdeler arasındaydı.

MHP; Uğur Işılak ve Mustafa Yıldızdoğan dışında Ferdi Tayfur, Devlet Bahçeli'nin memleketlisi olarak her dem başrolde oldu.

DSP; Sağ ile solun sentezini sanatçı seçiminde de uygulayan DSP'nin gözde sanatçıları Belkıs Akkale, İzzet Altınmeşe idi. Son dönemde ise popa yönelip Teoman'ı da gözdeleri arasına kattı.

Zübeyir KINDIRA


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır