kapat
16.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Dört duvarında dört marifet

İstanbul'un Şişli ilçesinde yaşayanlar bu yıl Ekoev'le tanışacak. Doğal enerjinin önemine dikkat çekmek için Şişli Belediyesi Başkanı Mustafa Sarıgül desteği ile kendi elektriğini üreten bir ekoev kuruluyor.

Doğal enerji sistemleri alanında faaliyet gösteren Ares Enerji'nin Genel Müdürü Ateş Uğurel'in öncülüğünde başlatılan 'Ekoev' projesi Şişli Belediyesi'nin Okmeydanı'nda tahsis ettiği arsa üzerinde kurulacak. Ekoev kendi enerjisini kendi üretecek.

AHŞAP MALZEME KULLANILACAK
Depreme dayanıklı ahşap malzemeler ve kanserojen olmayan boyaların kullanılacağı ekoevde, ayrıca yağmur suyunu toplayıp değerlendirecek bir sistem de kurulacak. Şişecam'ın yalıtımlı camları sağlayarak desteklediği projeye, Siemens de elektrikli aletleri ve aydınlatma sistemlerini kurarak katkı sağlıyor. Projenin asıl hedefi ise, ekoevlerden oluşan bir 'Ekoköy' ün hayata geçirilmesine öncülük yapmak.

Sistemin kurulması için başlangıçta beş ile 20 bin dolarlık bir yatırım gerekiyor. Sistem, güneşten elde edilecek elektrik, ısınma ve soğutma enerjisiyle 5-6 yıl sonra kendini amorti ediyor. Sistemin kurulması için kullanılan ürünlerin tamamı ise ithal. Uğurel, Türkiye'de sistemin yaygınlaşabilmesi için devlet desteğinin şart olduğuna dikkat çekiyor. Şişli Belediye Başkan Mustafa Sarıgül, projenin hayata geçirilmesi için bütün belediye imkanlarını seferber etti. Sarıgül, "Sistem kurulduktan sonra elde edilecek doğal enerji ile yurtdışına yapılacak harcamalar minimize edilecek." dedi.

Şenol BAŞTAKAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır