kapat
16.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Babasını öldürdü cenazesine gitti

Ölü bulunan ezcacının öz oğlu, babasını vurduğunu itiraf etti 50 bin dolar istedim. 'Parayı çaydan mı topluyorum' deyince ateş ettim. Cenazesinde üzülüyor rolü yaptım

Antalya'da yedi kurşunla öldürülmüş olarak bulunan eczacının katilinin öz oğlu olduğu ortaya çıktı. Antalya'da eczacılık yapan 48 yaşındaki Selçuk Bostan, 5 Ağustos günü Duacı Köyü'ndeki evine gitmek için yola çıktıktan bir saat sonra yedi yerinden vurulmuş olarak bulundu.

Cinayetin gasp için işlenmediğini düşünen jandarma soruşturmayı eczacının yakınları üzerine yoğunlaştırdı. Eczacının Ankara'da bulunan ve 17 yıl önce boşandığı ilk eşi Hasibe Akpınar, kızı ve oğlu bilgilerine başvurulmak üzere Antalya'ya çağrıldı. Alınan ifadelerden sonra anne ile kızı serbest bırakıldı. Ancak jandarma Oğuz Kaan Bostan'ın (23) verdiği ifadeyi çelişkili buldu. Oğuz Kaan Bostan, olay günü Ankara'daki işlerini takip ettiğini söyledi.

BLÖFÜ GÖREMEDİ, İTİRAF ETTİ
Jandarma ekipleri, oğul Oğuz Kaan Bostan'ın Ankara'da bulunan Kader Emlak İnşaat Şirketi'nden iki gün önce işten çıkardığı sekreteri Esin Demir'e ulaştı. Sekreter, eski patronunun 5 Ağustos günü Polo Marka siyah bir araç kiraladığını, saat 10.00'dan sonra ortadan kaybolduğunu söyledi. Duacı Köyü'nde yapılan araştırmada ise köylüler 06 plakalı siyah bir aracın olay günü köyde görüldüğü yönünde ifade verdi.

Jandarma tekrar ifadesine başvurduğu Oğuz Kaan Bostan'a "Babanın cesedinin bulunduğu yerde kameralarla kontrol edilen atış poligonu var. Senin aracın kaydedilen görüntülerde oradan geçmiş. Cinayeti senin işlediğin kesin" şeklinde blöf yaptı. Jandarmanın kamera blöfüne inanan Oğuz Kaan Bostan babasını öldürdüğünü itiraf etti.

'BENİ GÖRÜNCE DURDU'
Oğuz Kaan Bostan, olay yerinde yaptırılan tatbikatta babasını nasıl öldürdüğünü soğukkanlı bir şekilde anlattı. Antalya'ya borç istemek için geldiğini belirten Oğuz Kaan Bostan, ifadesinde şunları anlattı "İşlerim kötü gidiyordu. Ankara'dan bir araç kiralayıp Antalya'ya geldim. Babama durumumun çok kötü olduğunu ve 50 bin dolara ihtiyacım olduğunu anlattım. Konyaaltı'nda inşaat yaptırdığını, parası olmadığını söyledi. Aracın torpido gözünde bulunan silah ile korkutur para vermeye ikna ederim diye düşündüm. Telefonum çaldığı bahanesi ile arabaya gidip silahı aldım. Silahı babama doğrultup tekrar para istedim. Babam bana, parayı çaydan mı topluyorum o...çocuğu' diye seslendi. İki el ateş ettim. 'Anam' diye bağırıp yere düştü. Sonra silahtaki beş kurşunu daha üzerine sıktım 'Allah' diye bağırırken araca binip olay yerinden uzaklaştım."

'VİCDAN AZABI ÇEKİYORDUM'
Baba katili ifadesinde, cenaze törenine de katıldığını anlatarak şöyle devam etti "Annem aradı. Babamın trafik kazası geçirdiğini söyledi. Annem kız kardeşim ve ben tekrar Antalya'ya doğru yola çıktık. Hiçbir şey olmamış gibi davranıyordum. Babamın cenazesini defnettik, herkes gibi üzülüyor numarası yaptım. Yakalanmadan iki gün önce babamı rüyamda gördüm. Vicdan azabı çekmeye başladım. Teslim olmayı düşünüyordum. Babamı öldürdüğüm için çok pişmanın ancak çok zor durumdaydım." Babasını öldürdüğünü itiraf eden genç daha sonra sevk edildiği Adliye'de tutuklanarak Antalya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne kondu.

Yusuf DALAMAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır