kapat
16.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Her başbakan oğluna kızımı vermezdim

Kızını Başbakan'ın oğluyla evlendiren Orhan Uzuner, mutluluk sarhoşu. Damadını öven Uzuner, Erdoğan ailesinin ayrıcalığını "Kızımı her Başbakan oğluna da vermezdim" sözleriyle ifade ediyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile kızı Reyyan Uzuner'i evlendirerek, Erdoğan ailesine dünür olan Orhan Uzuner, mutluluktan düğün yorgunluğu hissetmediklerini söylüyor. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.'de mühendis olarak görev yapan Uzuner, "Mutluluktan düğün yorğunluğu hissetmiyoruz. Mutsuz ve üzüntülü olsaydık, hemen işbaşı yapmayabilirdik. Hemen işbaşı yaptık. İşimizin başındayız" dedi.

HAYATIMIZ DEĞİŞMEZ
3 kızının en büyüğü Reyyan'ın bir başbakan oğlu ile evlenmesini eşinin çevresinin geniş olması nedeniyle son derece normal karşılayan baba Uzuner, bu konu kendisine ilk açıldığında da tepkisiz davranmış. Başbakan ailesine dünür olmasının hayatlarını etkilemeyeceğini ifade eden baba Uzuner, çevrelerindeki genel havanın değiştiğini itiraf etmeden geçemiyor. Uzuner, "Etrafımızda değişiklik olabiliyor ancak ben değişmedim. Bana farklı davranmak isteyenler olabiliyor, ancak ben onlara bu imkanı vermiyorum" şeklinde konuşuyor.

DAMADIMIZI SEVDİK
Harvard'lı damadını yere göğe sığdıramayan Uzuner, Bilal ile bir baba-oğul bir arkadaş gibi olduklarını belirtiyor. Her seferinde "Damadımızı çok sevdik" diyen Uzuner ilişkilerini de "Bilal zeki bir çocuk. İnsancıl, ülkesini seven, hoş bir genç yani. Onun yanında sıkılmıyorsunuz. Hoş sohbet birisi. Bana baba diye hitap ediyor. Gördüğünde genç olmama karşın elimi öpüyor. Aramızdaki mesafe, saygı, sevgi gayet iyi ve yerinde" şeklinde anlatıyor. Bilal'le ülke sorunlarına da değindiklerini söyleyen Uzuner, "Birgün Kıbrıs'ı konuştuk. Bayağı dolu olduğunu gördüm. Bilgili olması hoşuma gitti" diyor.

KADIN ELİ ÖPMEK İTALYAN ADETİ
İtalya Başbakanı Berlusconi'nin kızı Reyyan'ın elini öpmesini "Tabii o davranış İtalyanlar'a mahsus bir hareketti. O açıdan normal yani" diyerek yorumlayan Orhan Uzuner, 17 yaşındaki kızı Reyyan'ı Bilal'e ailesi nedeniyle tereddütsüz verdiğini ifade ediyor. Uzuner, "Bilal'den önce ailesi. Şimdi Tayyip Bey Başbakan olmasa bile yine olabilirdi. Bir kere aile önemli. O aile içinde çocuğu da, halini de görüyorsunuz. O da o aileden geldiği için sorun kalmıyor" diyor.

HEMEN TORUN İSTİYOR

Ailenin Başbakan ailesi olmasının bir evlilik kararı için yeterli olamayacağını kaydeden Uzuner, "Tamam aile Başbakan olabilir. Ancak bu ailenin konumları, durumları, ailesi önemli. Her Başbakana da bu iş olmaz yani. Birbirini sevmek ve arada bir uyumluluğun olması lazım" diyor.

Reyyan'ın da çok sayıda seçkin özelliklere sahip olduğunu belirten baba Orhan Uzuner, şöyle devam ediyor; "Kızım da yeterlilik var. O kadar genç olmasına rağmen çok güzel resim yapar, çok sayıda şiir yazar. Aşırı derecede kitap okur. Hattatlığı da var. Edebiyat yönü çok kuvvetli. Sadece Reyyan değil diğer kızlarım da böyle yetişmiştir."

Kızının damadı için bir şiir yazıp yazmadığını bilmediğini ifade eden Uzuner'in gönlünden torun geçiyor. Ancak, kararın da yine çocuklarda olduğunu belirterek, gülerek "artık onu gençler bilir" diyor.

Nebahat KOÇ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır