kapat
16.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Hazine 11 bin ton fındığı stok yaptı

Fındık fiyatında kaos devam ediyor. Bu yıl rekoltenin İtalya, İspanya ve Gürcistan'da da düşük olması dış piyasalarda fındığın fiyatını yükseltiyor. Avrupalı imalatçı, geçen yılki fındığı 3-3.2 dolara alıyor.

Bu yılki fındığa ise 3.8-4 dolar teklif ediyor. Devletin kabuklu fındık için teklif ettiği 2 milyonluk brüt rakam ise sadece 1.4 dolar. Üstelik bu rakam kesintilere 1 milyon 788 bin liraya, yani 1.2 dolara kadar düşüyor.

Türkiye'de bu yılki rekoltenin 400 bin ton civarında olacağı tahmin ediliyor. Bu da önümüzdeki günlerde fiyatın yukarıya tırmanacağını gösteriyor. Hatta Fiskobirlik'in 10 gün önce Hazine adına 11 bin ton fındığı satmak için çıktığı ihalenin iptal edilmesi kafalarda soru işaretleri yarattı. Şimdi piyasada, 'Hazine'nin bu fındığı ileride fiyatlar yükseldiğinde piyasayı regüle etmek için kullanacağı" söylentisi dolaşıyor.

Fiskobirlik Başkanı Salih Erdem ise, şunları söyledi "İhale yapıldı ve bir önceki ihaleye göre 110 bin lira daha yüksekten alıcı buldu. Hatta piyasa fiyatının üzerine yüzde 10 masraf payı koyup ihaleye çıksaydık 1 milyon 900 bine de alıcı bulurduk. Ama ihale bitti, Hazine'ye ihaleyi tastik ettirmeye gittik. İhalenin iptal edildiğini öğrendik."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır