kapat
15.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

KAZIM KANAT


Şahıslarla değil fikirlerle uğraşmak!

Seçkin meslektaşım Hasan Cemal, Milliyet'teki köşesin de mesleğimizin duayeni Cumhuriyet baş yazarı Nadir Nadi'yi bazen özlediğini dile getirip "Bana şu tavsiyede bulunmuştu" diyor; "Şahıslarla değil fikirlerle uğraş."

Meslektaşım Hasan Cemal altını çizerek yazıyor

"Hep bir şeyler söylemeye, fikir üretmeye çalıştım. Oysa, bizim piyasada kimileri öteden beri küfretmeye bayılır. Kendilerini ancak söverek anlatabilirler. Fikirle değil küfürle kendilerini tarif ederler..."

Üstat Nadir Nadi'nin şu sözleri de benim kulağıma küpedir; Küfretmeyeceğiz. İleri sürülen düşüncelerin önünde karşıt düşüncelerle boy göstereceğiz.

Bunu yapabilmek kolay değil. Seviye gerektirir.

Kimileri yoksundur seviyeden.

Yalnız kendi seslerini dinlemeyi severler. Farklı görüşlere kulak vermek yoktur. Kendi doğrularının sorgulanmasından nefret ederler...

Bakınız; Genel Yayın Müdürüm Sevgili Ergun Babahan, "İlhan Mansız sıradışı biri. Onu anlayalım"diye yazdığı günün ertesinde; "İlhan Mansız sıradışı değil kuraldışı biri"diyerek karşı düşüncemi gerekçelerle yazdım.

Neden yazdım derseniz inandığım tek doğru şu; "Sabah yazarları özgürdür!..."

Mesaj İşte bu nedenle bana küfür edenlere cevap bile vermiyorum.

Vermeyeceğim de!

"Tel örgüler hayvanlar içindir"
Ulusal Takımın şefi Şenol Güneş, Kanal 8'de "Tel örgüler hayvanlar içindir!" dedi.

Bay Güneş'e iki sorum var.

1- Fenerbahçe, yönetim kurulu kararı ile tel örgüleri kaldırdı. Baktı ki olmuyor yeniden koydu.

2- Trabzonspor, yönetim kurulu kararı ile tel örgüleri kaldırdı. Peki; kaldırdığı tel örgüleri yerine tekrar koyarsa, "Trabzon taraftarı hayvan yerine mi konululmuş olur?..."

Bay Güneş;

İnsan olmanın elbette büyük erdem oldugunu bilmenizi takdirle karşılıyorum. Ama; tel örgülerin varlığını insan-hayvan noktasına çekmeniz inanılmaz ve affedilmez bir ifade özürüdür. Bu sözleriniz için derhal Trabzon ve tüm taraftarlardan özür dileyin.

Son söz; Trabzonspor Başkanı Sayın Özkan Sümer bu konuda şov yapıyor. Buradan yazıyorum. İlk yarı bitmeden Avni Aker'de tel örgüler yeniden yerine konur. İşte o zaman, "Tel örgüler kalkmasın, elektrik verilsin" dediğim için bana kızanlar "Vay be" diyeceklerdir.

Sahi; bir sıra köpekli polisi, bir sıra da tam teçhizatlı askeri tribünün önüne dizmenin anlamı nedir? Tel örgü kalkmış! Güldürmeyin beni.

Hasan Şaş'ı izlerken gazeteci olmanın keyfini yaşadım!
Kanal D'de 3. Devre'de tartışma konusu, Hasan Gökhan Şaş.

Sevgili İlker Yasin, "Eski Hasan Şaş nerede?" diyor.

Osman Tamburacı şiddetle eleştiri getiriyor. Futboldan gelen Engin Verel'in eleştirisinde ise sınır yok.

Sadece ben; " Dünya Kupası'nın starını yok etmeyelim. Galatasaray'ın en büyük silahı Hasan Şaş. Oysa, Lucescu bana dedi ki; "Ben Hasan Şaş'ı alnından öperek oynattım. Demek ki bu konuda başarısız olan Hasan Şaş değil, onu oynatamayan Fatih Terim!"

CSKA maçında Hasan Şaş'ı maçın kahramanı olarak izlerken bir spor yazarı olarak büyük keyif aldım.

Bir şey daha; İki Adanalı Terim ile Şaş'ın arasına girmem. Girersem arada ezilen ben olurum.

Futbola hoş geldin Karataşlı!

Sergen'siz Beşiktaş Samsun'u yenince
Beşiktaş Antrenörü Lucescu; "Samsun galibiyeti sonrasında antrenmana ilk gelen Sergen Yalçın'dı" dedi.

Bu sözden çıkan mesaj şu

"Sergen Yalçın formasının artık orada asılı olarak kendisini beklemedigini anlamıştır.. "

Yani; Tümer Metin, Yasin Sülün ve hatta Frederiko Giunti o formayı giyerse, Sergen Yalçın da yedek beklerse kimse şaşırmasın.

Son söz; Lucescu, "Oğlum..."diye sevdiklerini bile ilkeleri uğruna gönderir.Bu Sergen bile olsa!

OKUYUCULARLA BAŞBAŞA

Musa E.VAROL/ Salihli
Olimpiyat Stadı'nı Galatasaray'a hediye ettiler. Hıncal Uluç-Fatih Altaylı eleştirileri önlemek için stadın eksiklerini gösterip neredeyse Galatasaray'ın kazık yediğini söyleyecekler. Hangi takım 80 bin seyirci önünde oynamak istemez. Ayrıca Beşiktaş, İnönü'de bazı haklarını alması gerekir.

* Beşiktaş Başkanı Sayın Serdar Bilgili, "Galatasaray isterse İnönü'yü veririz"dedi. Başkan Canaydın bu jeste kuru bir teşekkür bile etmedi. "Üzerinde Kartal amblemi olan statta maç yapmayız" dedi. Yarın; kar yağar, her yer buz tutarsa, Sayın Canaydın da Beşiktaş'a baş vurursa, Akaretlerin telefonu meşgul çalar!.

Görkem BİLGİ
Çarşı grubu olarak yönetimin verdigi 2.000 rüşvet biletini almadık. Deplasman maçları için yönetimden de artık taleplerimiz olmayacak. Tepki olarak da 1903 Çarşı Derneğini de feshettik.

* Beşiktaş'ın cesur kalbi Çarşı'nın iki direk arasından çıkarılmasını içim sızlayarak izliyorum. Ama başka çözüm varsa söyleyin lütfen.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır