kapat
15.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Erdoğan'dan sus emri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak'a asker gönderilmesine karşı çıkan milletvekillerini sert bir dille uyardı. Erdoğan olumlu, ya da olumsuz kimsenin görüş bildirmemesi talimatını vererek "Çatlak ses istemiyorum" dedi.

AKP'nin 2'nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Bilkent Otel'de yapılan Kurucular Kurulu toplantısında Başbakan Erdoğan milletvekillerine uyarılarda bulundu. Erdoğan, partinin en yetkili kişisinin kendisi olduğunu, ancak herkesin asker gönderme konusunda herşeyi konuştuğunu belirterek şunları söyledi

"Olumlu ya da olumsuz hiçkimse Irak'la ilgili görüş açıklamayacak. Bu konuda bizim çalışmalarımız hala devam ediyor. Biz burada devlet yönetiyoruz. Devletin yetkili kurumlarıyla görüşüyoruz. Ondan sonra açıklamalarda bulunuyoruz. Ancak ben partinin en yetkili kişisi olarak bir şey söylüyorum. Arkadaşlarımızdan biri çıkıp bunun tam tersini söylüyor. Her kafadan bir ses çıkıyor. Bunu yapmayın. Milletvekili arkadaşlarımız şimdiden rakam konuşuyor. Tezkereye şu kadar oy çıkar, bu kadar fire olur diye. Henüz hükümetten bir karar çıkmadan, bu açıklamalar rahatsız edici oluyor. Bundan sonra her kafadan bir ses çıkmasın. Çatlak ses istemiyorum."

TÜRKİYE'NİN ÜÇ ŞARTI
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Irak'a asker gönderilmesi için BM kararı gerektiğini ancak, Türkiye'nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa onun yapılacağını söyledi. Gül, Irak'a asker gönderilmesi için Türkiye'nin üç şartı bulunduğunu belirterek, bunların PKK'nın tasfiyesi, Irak'ın yapılandırıl-masında ABD ile ortak vizyon sahibi olunması ve Irak halkının Türk askerini dostça karşılaması olduğunu vurguladı. Gül, "Bunların yerine getirilmesini beklediklerini ve bundan sonra tezkerenin Meclis'e gönderileceğini belirtti.

Hüseyin ÖZALP - Erhan SEVEN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır