kapat
15.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Erdoğan Ata'nın huzuruna çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 2'nci kuruluş yıldönümü kutlamalarına Anıtkabir'den başladı.

Erdoğan ve AKP kurucular kurulu üyeleri Anıtkabir'i ziyaret ederek, Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu. Aslanlı yoldan yürüyerek alana gelen Erdoğan, "Adalet ve Kalkınma Partisi" yazan kırmızı ve beyaz çiçeklerden oluşan çelengi Atatürk'ün mozolesine koyarak, saygı duruşunda bulundu. Erdoğan ve beraberindekiler merdivenler üzerinde "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" yazısı önünde fotoğraf çektirdikten sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçtiler. Erdoğan burada Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. Erdoğan deftere yazdıklarının bir kısmı şöyle "Büyük Atatürk, bundan iki yıl önce 14 Ağustos 2001 tarihinde partimizi kurduğumuz gün kurucular kurulu üyesi arkadaşlarla huzurunuza gelmiştik ve tarihi insanlık tarihi kadar eski şan ve şöhretlerle dolu ulusumuzu işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak, onun her ferdini insanlık camiasının en seçkin konumuna, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin kuralları içinde getirmek görevimiz demiştik. İki yıl aradan sonra milletimizin partimize gösterdiği büyük teveccüh ve güven sayesinde bu kez büyük bir aile olarak ve Başbakan sıfatıyla yeniden huzurunuza gelmiş bulunuyoruz. Ruhun şad olsun."

GÜL SERGİ AÇTI
Dışişleri Bakanı Gül ise, 'Fotoğraflarla AK Parti Sergisi'nin açılışını yaptı. Gül AKP'nin 2 yıl önce kurulduğunu hatırlatarak, "şaibelerin, adam kayırmaların, bir sürü soru işaretlerini içinde taşıyan bir dönem kapandı'' dedi.

YSK'da seçim tarihi sıkıntısı
Siyasi partiler yerel seçimler için art arda start verirken Yüksek Seçim Kurulu, seçim tarihi konusunda sıkıntı yaşamaya başladı. YSK, Anayasa ve Mahalli İdareler Yasası'nın, yerel seçimin tarihine ilişkin farklı hükümleri karşısında seçimin tarihini belirleme konusunda çelişki yaşıyor.

YSK, yerel seçim iş ve işlemlerine başlanılabilmesi için seçimin tarihini belirleme kararı aldı. Bu amaçla yapılan toplantıda, üyelerin bazıları, Anayasanın mahalli idareler seçimlerinin 5 yılda bir yapılmasını öngören 127'nci maddesi gereğince, bu sürenin, son yerel seçimin yapıldığı 18 Nisan 1999 tarihinden itibaren başlatılması gerektiğini görüşünü dile getirdi. Üyeler, böylece yerel seçimin 5 yılın tamamlandığı ilk pazar olan 18 Nisan 2004'te yapılması yönünde görüş bildirdiler. Diğer üyeler ise seçim tarihinin, Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Yasa'nın 8'inci maddesine göre belirlenmesi gerektiğini belirttiler. Söz konusu yasa hükmü, mahalli idareler seçimlerinin beş yılda bir yapılacağını ve her seçim döneminin 5'nci yılındaki 1 Ocak gününün seçimin başlangıç tarihi olacağını düzenliyor. Buna göre, seçimin 28 Mart 2004'te yapılması önerisi ortaya çıkıyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır