kapat
15.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Iraklı aşiret liderleri ile Ankara'da sıkı pazarlık

Irak'a asker göndermeye hazırlanan Ankara, bölgeye gidecek Türk askeri için nabız yoklamaya başladı.

Irak'taki bir grup aşiret lideri, gelecek hafta Ankara'ya gelirken, Başkent'ten de bir heyet Irak'a gidecek. Ankara'ya, "Irak'taki aşiretlerin Türk askerini istemediği" bilgilerinin ulaşması ve Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Osman Paksüt'ün Köşk'teki Irak Zirvesi'nde bu bilgileri doğrulayan raporlar sunması üzerine aşiretleri ikna etmeye karar verildi. Bu çerçevede, Kerkük'te konuşlanan Arap aşireti olan "Ubeydi" ve 9 aşiretten oluşan "Aşiretler Konseyi" liderleri Başkente gelecek. Liderlere şu mesajlar verilecek

* Türk askeri sizin geliyor, iyi davranın

* Türkiye sizin kardeşinizdir

* Türk askeri bölge istikrarı için orada. Aynı mesajlar, gelecek hafta Irak'a gidecek olan Dışişleri, Genelkurmay ve MİT yetkililerinden oluşacak Türk heyeti tarafından da aşiretlere aktarılacak.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de, Irak'a asker gönderilmesi konusunda yerinde incelemelerden sonra karara varılacağını belirterek, "Birleşmiş Milletler'den karar çıkıp çıkmayacağı belli değil. BM'den bir karar olmazsa Türkiye'nin menfaatleri neyi gerektirir onları değerlendiriyoruz" dedi.

Tezkere için gizli oturum
AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, Eylül'de TBMM gündemine gelmesi beklenen Irak'a asker gönderme tezkeresi için gizli oturum yapılacağını ve partisinin grup kararı almayacağını açıkladı. Kapusuz, Hükümet'in gerekçelerini daha rahat anlatması için Genel Kurul'da gizli oturum yapmayı planladıklarını bildirdi.

Zübeyde YALÇIN - Evren MESCİ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır