kapat
15.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Çek çetesinden trilyonluk vurgun

Paravan şirketlerle, 'Yüzde beşle garantili çek kırılır' ilanı verip, çeklerin karşılığı nakit paralarla ortadan kaybolan dolandırıcı çetesi yakalandı

Masum ve çaresiz vatandaşları kandıran, paralarına el koyan suç çetelerine bir yenisi daha eklendi. Bu kez, suç şebekesi kuran 6 kişi, çek dolandırıcılığı yapıp, ortadan kayboluyorlardı. Bu işi, ömrü bir güne sığan paravan şirketler sayesinde yapıyorlardı.

Gelen ihbarlar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri dolandırıcılık şebekesinin peşine düştü. Yaklaşık iki aydır takipte olan polis Şişli'de bir adrese baskın düzenledi. Baskında, İsmail Karataş ile 5 adamı yakalanarak gözaltına aldı. Çete elemanları arasında, Cüneyt Arkın'ın hemen hemen tüm filmlerinde dublörlüğünü yapan Zeynel Abidin Seymen de bulunuyor. İsmail Karataş, polislerden kaçmaya çalışırken birinci kattan atlayarak ayağını kırdı. Halen Karataş'ın Şişli Etfal Hastanesi'nde tedavisi sürüyor.

PARALARLA KAYBOLDU
Sorguya alınan şebekenin itirafları karşısında asayiş ekipleri, yankesicilik ve dolandırıcılık bürosu ekiplerini bile şaşkına çevirdi.

İstanbul'un çeşitli semtlerinde 15 paravan şirket açtıklarını söyleyen şebeke elemanları gazetelere, 'Yüzde beş komisyonla garantili çekleriniz kırılır' şeklinde ilan verdiklerini itiraf etti. İlanı görerek bürolarına gelen müşterilerden çekleri aldıklarını ifade eden şebeke elemanları, "Hamiline çekleri ciro ediyorlar ve bize veriyorlar. Biz de akşam gelip parayı almalarını söylüyoruz. Müşteriler gittikten sonra da şirketi kapatıp bankaya gidiyoruz. Parayı tahsil edip ortalıktan kayboluyoruz. Müşteri parasını almaya gelince şirkette bizi bulamıyor" dedi.

VURGUN BÜYÜYEBİLİR
Şebekenin elebaşı İsmail Karataş'ın kendisini müşterilere, David, Hakan Albert ve Cem isimleriyle tanıttığı belirlendi. Karataş ve adamlarının bu yöntemle yaklaşık 1 trilyonluk vurgun yaptıkları ortaya çıktı.

Emniyet yetkilileri, şebekenin vurgunun daha fazla olabileceğinin tahmin edildiğini ve bu şekilde dolandırılan vatandaşların şikayette bulunmalarını istedi. Yetkililer, şebekenin mağduru olabilecek kişilerin Asayiş Şubesi'ne gelip şebeke üyelerini teşhis etmesini beklediklerini vurguladı. Olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Mehmet AKTARAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır