kapat
15.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

'Petkim değerinin altına gitmez'

Özelleştirme İdaresi yeniden ihaleye çıkaracağı Petkim'de bu kez işi daha sıkı tutacak.

Petkim ihalesini yeniden değerlendireceklerini belirten Özelleştirme İdaresi Başkanı (ÖİB) Metin Kilci, özelleştirmenin biraz daha gerçekçi olmasını arzu ettiklerini söyledi.


Yeniden ihaleye çıkarılacak Petkim için yeni bir değer tespit çalışması yapmayacaklarını söyleyen Kilci, sadece ÖİB Değer Tespit Komisyonu'nun raporunu tekrar gözden geçireceklerini söyledi.

"Yeni ihalede 605 milyon doların altında bir teklif bekliyor musunuz?" şeklindeki bir soruya Kilci şu cevabı verdi "Piyasadaki firmaların ya da Petkim'e talip olanların verecekleri fiyatları tespit etmemiz çok güç. Böyle bir şey diyemeyiz. İhaleden sonra değer konusunda kamuoyunda çok tartışma oldu. Bize geldiler, 'Şu fiyata verseydiniz biz alırdık', 'Biz şu fiyatı vermeye hazırız' diyenler oldu. Yeni ihalede bu firmaları göreceğiz, ancak değerinin altında vermeyeceğiz. Bir limit koymayacağız ama, bizim yaptığımız bir değer tespit çalışması var, onun altında kalmayacak."

Kilci, "Uzan Grubu küçük hisseli ortak oldukları şirket ile Petkim ihalesine yeniden katılabilirler mi?" şeklindeki soruya da ortaklıktaki hakim payları yüzde 50'yi geçmesi halinde giremeyeceklerini söylerken, en fazla yüzde 49'luk payın bulunduğu ortaklıkta özelleştirme ihalelerine katılabileceklerini belirtti.

Kilci, şöyle devam etti "Biz sadece tüzel kişilikleri değil, tüzel kişiliğin belli bir oranın üzerindeki ortaklarını da bu yasaklardan etkilenmesini öngörüyoruz. Ancak çok ortaklı şirketlerde bunların her bir ortağının durumlarını analiz etmemiz mümkün değil. Ama hakim paya sahip ortaklık ve hakim paya sahip gerçek kişiler belli kısıtlamalara tabi olacak."

Cemil Cahit SARAÇOĞLU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır