kapat
15.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Bonozedelerin durumu eylül ayında netleşecek

İmar'da bono mağdurları için BDDK'nın raporunu beklediklerini söyleyen Babacan, "Önümüzdeki ay tablo ortaya çıkar" dedi

Devlet Bakanı Ali Babacan, İmar Bankası'ndaki bono mağdurları konusunda BDDK'nın raporunu beklediklerini söyleyerek, "Bankadaki tabloyu görmemiz lazım. BDDK'nın raporununu bekliyoruz. Ağustos sonuna kadar bilgiyi toplayacaklar, herhalde eylül ayı başlarında da bu tablonun ne olduğunu bize tam olarak rapor etmeleri gerekiyor" şeklinde konuştu.

Babacan, TRT-1 televizyonunda, ekonomideki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

YÖNETİCİLER KAÇMIŞ
İmar Bankası hakkında detaylı açıklamalar yapan Babacan şöyle konuştu

"Çifte kayıt dediğimiz, son derece yanlış, görülmemiş ve belki dünya bankacılık tarihinde eşine ender rastlanır spesifik bir olay. Bu konuyla ilgili halen BDDK çalışmalarını sürdürüyor. Belki Eylül ayının başlarında en son raporlar ortaya çıkacak. Kayıtlara, bilgi ve belgelere ulaşamıyoruz. Şu ana kadar herhalde 170-180 tane yönetici istifa edip gitmiş. Karşılarına alıp 'Ne oldu, ne bitti' diye soracakları muhatabı bulmakta güçlük çekiyorlar. Yani son derece enteresan bir olay ve dediğim gibi tabii üzücü de. Böylesine büyük çapta, bu kadar büyük yanlışlıkların Türkiye'de bir bankada yapılmış olması son derece üzücü ama konu üzerinde çok yoğun bir şekilde çalışılıyor. Biz de hep beraber, sonuçları, raporları, bu ay sonunda eylül ayı başında göreceğiz."

Bankaların üçlü bir denetim sisteminden geçtiğini vurgulayan Bakan Babacan, "Bu üçlü denetim sisteminde, bu tür şeyler, nasıl oldu da zamanında tespit edilemedi, yakalanamadı. Bu ayrıca incelenmesi gereken ayrı bir konu. Fakat şu anda BDDK, tamamiyle İmar Bankası ile ilgili tespitleri yapmaya çalışıyor" dedi.

Makro ekonomik gelişmelere de değinen Babacan, cari işlemler açığının finanse edilmesi konusunda herhangi bir sıkıntı çıkacağını düşünmediklerini söyledi.

ABD'nin, 8.5 milyar dolarlık mali desteğine ilişkin açıklama yapan Babacan, bu kaynağın önünde bir engel görünmediğini açıkladı.

DESTEĞİN ŞARTI VAR
Bu desteğin siyasi şartlarının bulunduğunu hatırlatan Bakan Babacan, "sSiyasi şartlar konusunda da şimdilik bize 'Bir engel yok' diyorlar ama önümüzdeki süreçte hep beraber göreceğiz, bakacağız" diye konuştu. Orman vasfını yitirmiş araziler ile ilgili yasa ile ilgili olarak da Babacan, burdan beklenen 25 milyar dolar bir yana, 1, 2 ya da 3 milyar dolarlık bir gelirin bile kamu borç dinamikleri üzerinde çok olumlu etkilerinin olacağını düşündüklerini ifade etti.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır