kapat
15.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Türk Telekom'un zam yapmadan kârı arttı

Türk Telekom, yılın ilk 6 ayında 1 milyar dolar net kar etti. Özelleştirme kapsamında yer alan kurumun Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Akdemir, net gelirlerin yüzde 29, brüt faaliyet kârının ise yüzde 86 artırıldığını açıkladı.

Akdemir, gelirlerdeki artışın zam kaynaklı değil verimliliğin artırılması esasına dayandığına işaret etti. Akdemir, ankesörlü telefon sayısını ve internet erişim hızını artırmak, internet ve telefonla tüm hizmetleri verebilmek için yatırımların hızlanacağını kaydetti. Akdemir ve Genel Müdür Mehmet Ekinalan, düzenledikleri basın toplantısında Türk Telekom'un dünyadaki onüçüncü büyük sabit telefon şirketi olduğunu vurguladılar.

Türk Telekom'dan Hazine'ye aktarılan kaynağın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artarak 1.7 katrilyon liraya ulaştığının altını çizen Akdemir, abone gelirlerinin yüzde 26, karının ise yüzde 89 oranında yükseldiğini bildirdi.

Bir yıl içinde personel sayısının yüzde 2 azaltıldığını söyleyen Akdemir, personel sayısında azalmanın devam edeceğini söyledi.

Akdemir, Irak'ın yeniden yapılandırılmasıyla yakından ilgilendiklerini de belirterek, "Alcatel ve Sabancı'yla orada iş yapmak için bazı görüşmelerde bulunduk ama netleşen bir şey yok. Irak tarafından devlet telekomunun yapısına ilişkin bazı kısıtlamalar söz konusu. Biz bölgeyi bilen güçlü bir operatör olarak en iyi hizmeti verebiliriz" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır