kapat
15.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Uzanlar, Telsim yönetiminden çekildi

Cem ve Hakan Uzan, şirketleri hakkında başlatılan 'hukuk dışı' yasal işlemlerden zarar görmemek için Telsim'den istifa ettiklerini açıkladılar. Uzanlar'ın yerine grup içinden atama yapıldı

Telsim Mobil Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu'nda yer alan Cem Uzan ile Hakan Uzan aynı gün istifalarını vererek, yönetimden ayrıldılar. Telsim'den yapılan açıklamada, Uzan Grubu şirketleri hakkında başlatılan yasal işlemler 'hukuk dışı' olarak nitelendirilerek, bu işlemlerden Telsim'in faaliyetlerinin zarar görmemesi için istifa kararının verildiği belirtildi.

Cem Uzan'ın istifasıyla boşalan yönetim kurulu üyeliğine, Standart Telekomünikasyon Bilgisayar Hizmetleri A.Ş.'yi temsilen Aziz Sertaç Akyüzol atandı. Hakan Uzan'ın istifasıyla boşalan yönetim kurulu üyeliğine ise yine Standart Telekomünikasyon Bilgisayar Hizmetleri A.Ş.'yi temsilen İhsan Hasan Pilav getirildi.

Cem ve Hakan Uzan'ın istifasından sonra Telsim yönetiminde Uzan Ailesi'nden hiç kimse kalmadı. Telsim'in yeni Yönetim Kurulu, Enis Zaimoğlu, Sedat Hayran, Çağdaş Ergin, Fatih Azami, Aziz Sertaç Akyüzol ve İhsan Hasan Pilav'dan oluştu. Yönetim kurulunda başkanlığa Enis Zaimoğlu, başkan vekilliğine de Sedat Hayran getirildi.

TEMYİZE GİDECEKLER
Bu arada Uzan Ailesi Motorola'ya geri ödenmeyen kredi ve bundan doğan zararları için 4.26 milyar dolar ödemesini isteyen bir mahkeme emrini temyiz etmek için önceki gün başvuru yaptı. Uzan Ailesi'nin bir avukatı Manhattan'daki ABD İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi'nden ayrıca, bölge mahkemesi yargıcı olan Jed Rakoff'un Motorola lehinde verdiği kararın tanınmamasını talep ettiğini söyledi. Uzanlar'ın avukatı R. Stan Mortenson da, yargıç Rakoff'un yetkili olmadığı bir davaya baktığını belirtti. Mortenson, "Bizim görüşümüze göre onun yargı yetkisi yok" diyerek Uzan Ailesi'nin anlaşmazlığı mahkeme dışında tahkimle çözmek istediğini belirtti. Mortenson, "Bizce Yargıç Rakoff'un yaptığı o kadar önemli hatalar var ki, temyiz mahkemesi bu hataları değerlendirmeden Motorola ve Nokia'nın parayı almalarına ve kararın uygulanmasına izin vermek Uzanlar'a telafi edilemeyecek zararlar verecektir" diye konuştu.

Motorola avukatı Steven Davidson, son mahkeme başvurularını görmediği için bu konuda yorum yapamayacağını ancak Rakoff'un doğru bir karara ulaştığından emin olduğunu söyledi. Davidson, "Yargıç Rakoff'un kararının iyi bir gerekçeye sahip olduğuna inanıyoruz" dedi.

Telsim'e hacze mahkeme engeli
Türk Telekom'un Telsim aleyhine, Marmara Bölgesi'ndeki 7 ilde sağladığı altyapı hizmetlerine karşılık 62 milyon dolarlık alacak talebiyle mahkemeye yaptığı ihtiyati haciz başvurusu reddedildi. Mahkeme, Telsim'in Telekom nezdindeki lisans hakkını da kapsayan ihtiyati haciz talebinin reddine, alacağın faturadan kaynaklandığı ve yargılamayı gerektirecek bir durum olmadığını gerekçe gösterdi.

Nejdet ÇOKAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır