kapat
13.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

İSKENDER GÜNEN


Şanslar eşit

Ligin ilk maçında Trabzonspor, Konya'da son dakika yediği golle üç puanı kaçırırken, Fenerbahçe lige umulmadık bir yenilgiyle başladı. Onun için bu haftasonu oynanacak Trabzon-F.Bahçe maçı her iki takım açısından da çok önemli. Trabzonspor, Konya önünde oyun anlayışı olarak istenilen düzeyde görünmedi. Özellikle savunma bloğunda yetersizlikleri var. Göbekte oynayan Erdinç, Recep ve Oumar aynı özellikte oyuncular. Ağır oluşları yüzünden arkalarına atılan her top tehlike yaratıyor. Geçen sezon Erman Güraçar topu kullanma becerisi kısıtlı olmasına rağmen, çabukluğuyla böyle pozisyonlarda gerçekten çok başarılıydı. Bana göre bu oyuncunun kadroda tutulması gerekiyordu.

Ayrıca iki kenar adamının kademe anlayışında da yeterli olduğunu söyleyebilmek mümkün değil. Emrah ofansif anlamda iyi ama savunmada yeterli değil. De'Haena ise sol kenar oyuncusu niteliklerini taşımıyor.

Bordo-mavili takımı geçen sezon başarılı kılan temel etken yüksek temposu ve takım savunmasıydı. Takım savunması konusumda bu sezon gördük ki çok büyük yetersizlikler yaşanıyor. Top rakibe geçtiğinde 4-5 futbolcunun oyundan düştüğünü gözlemliyoruz. İşin özeti Trabzonspor top kendisindeyken oynamaya çalışan, top rakibe geçtiğinde ise bazı oyuncularıyla sadece seyreden bir takım görünümünde.

Orta alanda Hüseyin dışında koşan, mücaedele eden yok. F.Bahçe karşısında oynamayacak olmasını büyük bir dezavantaj olarak görüyorum. Maç eksiği olan Somers'in ön liberoda göstereceği performans meçhul. Aurelio'nun ayrılması orta alanda önemli bir boşluk oluşturmuş. Yerine alınan Van De Paar ise Trabzonspor takımında oynayacak futbolcu değil. Yattara'nın olmayışı da bordo-mavili takımın işini zorlaştıracaktır.

İlerde Fatih'in yokluğunda Trabzonspor pozisyon üretmekte sancılar yaşayabilir. Ankaragücü'nden alınan Augustine, Konya maçının ikinci yarısında Trabzon'a yararlı olacağını gösterdi. Mehmet Yılmaz ise Trabzonspor'un forvetteki vazgeçilmezi. Çünkü rakip savunmayı presle hataya zorlayabilecek bir başka oyuncu yok.

Sonuç olarak böylesi büyük maçlarda önceden tahmin yapabilmek hayli güç. Fakat kazanma azmini, temposunu ve saha içi yardımlaşmasını rakibine göre üst düzeyde tutabilen takımın şanslı olacaktır.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır