kapat
13.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

REFİK DURBAŞ


"Gazeteci"ye yasa...

Gazetecilerin görevleri sırasında uğradıkları saldırılarla ilgili olarak maalesef kanunlarımız yetersiz kalmakta, saldırıda bulunanlar adeta ödüllendirilmektedir.

Görevlerini yapan gazetecilere karşı hakaret ve darptan, cinayete kadar her türlü saldırıda TCK'nın en hafif maddeleri uygulanmaktadır.

Hepimiz, gazeteciliğin bir kamu görevi olduğunu yıllardır söyleriz. Ancak mevcut kanunlarımız, bu söylemin tam tersine göre hazırlanmıştır. Gazetecilerin de görevleri sırasında ya da görevlerinden dolayı uğradıkları saldırıların "kamu görevlilerine yapılmış saldırılar gibi" kabul edilerek, Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerinin değiştirilmesi için bir yasa teklifi hazırlanarak TBMM'ye sunulmasının, Türkiye'nin tam bir hukuk devleti olabilmesi için atılacak önemli adımlardan biri olacağını düşünüyorum.

CEM GÜNER (Gazeteci)

Nakliyeciler UND çatısında...
14.07.2003 tarihli SABAH Gazetesi'nde, "Saffet Ulusoy Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanlığı'nı Çetin Nuhoğlu'na kaptırınca RODER adında yeni bir dernek kurdu ve nakliyecilerin çoğu UND'den kopup RODER'e üye oldu" şeklinde bir haber yer almıştır. UND, kurulduğu 1974'den beri uluslararası taşımacılık yapan firmaların yüzde doksanından fazlasının üye olduğu bir meslek kuruluşudur ve üye sayısı 872'dir. Derneğimizin üyeliğinden ayrılarak Saffet Ulusoy başkanlığında kurulan RODER'e üye olanların sayısı ise 55 kişiyle sınırlıdır. Bir başka anlatımla, uluslararası nakliyecilik yapan firmaların çoğunluğu halen UND üyesi olup, sektörün gerçek temsilcisi olarak UND'yi görmektedir.

CAHİT SOYSAL (UND İcra Kurulu Başkanı)

ÖSS birincisine baskı yok!
27.07.2003 tarihli SABAH Gazetesi'nde yer alan "Konya Meram Lisesi başarıya doymuyor" başlıklı haberde "Emre'ye baskı yapıyorlar" başlığıyla Konya Meram Fen Lisesi Müdürü Tural Sinanoğlu ile Ayhan Kaçar'ın açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır.

Türkiye'de bir dünya üniversitesi yaratmak amacıyla yola çıkan Sabancı Üniversitesi, 2003 yılı ÖSS birincisi Emre Kaçar'a üniversitemizi seçmesi konusunda herhangi bir baskı uygulamamış, özel bir teklifte bulunmamış ve üniversite yetkililerimizden hiçbiri kendisini ya da ailesini ziyaret etmemiştir.

Prof.Dr.TOSUN TERZİOĞLU (Sabancı Üniversitesi Rektörü)

"Ekonomi"nin rakamları...
Ekonomİ/finans sayfalarında rakam, trilyon/katrilyon gibi çok sıfırlı rakamlarda nokta/virgüllerin yerleri çok önemlidir. 29 Temmuz 2003 tarihli SABAH Gazetesi'nde Kayseri'deki doğalgazda metrekübe alınan bedel 0.76 cent mi, 0.07 cent mi, 0.076USD yani 7.6 cent mi, (tabloda-hele S/kwh nereden çıktı) anlayamadık.

Yine 05 Ağustos 2003 tarihli SABAH'ta IMKB 100 endeksi 11.112 yerine grafiğe 10.112 olarak geçmiş, ertesi gün de farkına varılmayıp tekrarlanmıştır. C.YALGIN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır