kapat
13.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

NECATİ DOĞRU


Berlus, Tayyip'i çok seviyo!... Niçin?

Bir alem bizim toprakların üstü... İtalyanlar, Apo'ya Roma'da "büyük devlet adamı muamelesi yapıp sevgilisiyle 4 katlı villada ağırladıkları günlerde" bir anket yapılmıştı... Türk halkının "en sevmediği ülkeler sıralamasında" İtalya birinciliği almıştı.

Sokak gösterileri yapılmış...

İtalyan kravları yakılmış...

Buzdolapları yere çarpılmıştı...

Bugün tam tersi!

En sevilen İtalyanlar!

İtalyan Başbakanı Berlusconi de bizim Başbakan Tayyip Erdoğan'ı çok seviyo... Aynı yemeklerden hoşlanmazlar... Aynı tür şiiri okumazlar... Yaşama biçimleri birbirine uymaz. Standart insan davranışı sayılan havada uçarken, karada yürürken, denizde yüzerken bile hiçbir benzerlikleri yok...

Meşrepleri de birbirini tutmaz...

Kumaşları da...

Fakat Berlusconi...

Tayyip'i çok seviyo...

****

O kadar çok seviyor ki özel uçağıyla kalkıp "mozaik düğüne" Avrupa Birliği ruhu katmak için 5 şahitten biri olmaya geliyor. Paparazi gazetecilerinin yazdığına göre, halen baba arkadaşının bursuyla ABD'de okuyan Damat Bilal'e 15 bin dolarlık saat hediye getiriyor. Yarım kalan eğitimini ABD'de tamamlamaya gidecek gelin Reyhan'a 20 bin dolarlık gerdanlık... First Lady Emine Hanım'a da bilezik...

İtalyan iyi yakalamış!

Biz Türküz!

Düğünde oynarız.

Cenazede ağlarız.

Düğümüze şeref verip hediye de getireni, cenazemize katılıp gözyaşı ile ölümüze sahip çıkanı baştacı ederiz. Dün "nefret ettiğimiz İtalyan'ı bugün kalbimizin en seçkin yerine" koyarız. Meşrepleri (yaradılışları) hiç tutmaz ama Berlusconi de Tayyip'i çok sever!

Niçin? Niçin'i, nedeni yok.

Sever işte... Yuttur gitsin!

Mozaik tamamlansın!

****

İyi bir şey, hayırlı oluşum..

Ama biz yine de soralım Berlusconi'nin "Tayyip'i çok seviyoo..." olması Bolu Tüneli yapımcısı "İtalyan Astaldi şirketinin lobisini yapmaktan" peydahlanmış olmasın? Bolu Tünel'i 650 milyon dolara mal olmuş, 14 yılda bitirilmiş, ancak fay hattı üzerinde kurulduğu anlaşılınca içi oyulan dağın tünel yerine "patates deposu" olarak kullanılması kararı alınmıştı. İşte bu tünelin yapımından doğan alacağı için Astaldi firması Berlusconi'yi Tayyip Erdoğan'la görüşmesi için aracı yapmıştı.

Sonuç ne oldu?

Karayolları Genel Müdürü, son durumu açıklasa da "mozaikin nasıl tamamlanmakta olduğunu" biz de öğrensek.

****

Bir de Aria işi vardı.

Berlusconi Aria için de gelmiş Tayyip Erdoğan ile 2.5 saat görüşmüştü. Türkiye cep telefonu piyasasına büyük bir yatırımla giren, 2.5 milyar dolar gibi hatırı sayılır zarar ettikten sonra "Para Türkiye'de battı, ne koparırsak kârdır" stratejisi benimseyen İtalyan Aria şirketinin Aycell ile birleşmesi, Türk halkına "Berlus Tayyip'i çok seviyoo..." ambalajı içinde pazarlanmıştı. Bu birleşme nasıl gidiyor, açıklansa da "mozayiğin bu bölümünü de" öğrensek.

Berlus, Tayyip'i seviyoosa...

İtalyan Konsolosluğu'nun Türk işadamlarına ve vatandaşına "vizede kan kusturma" sevgisizliği "mozayiğin neresine" oturuyor?

Mozaik hakkı için anlayalım!

Mesajlarınız için: ndogru@sabah.com.tr


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır