kapat
13.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Aç karnına idman

Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nda 3 bin metrede ikinciliği alan F.Bahçeli milli atlet Binnaz Uslu, antrenman öncesi simite talim ediyor

Gözümüz yaşlı izliyoruz
Süreyya Ayhan'ın başarılarını ülkece gözümüz yaşlı izliyoruz ancak geleceğin Süreyya Ayhan'ı olabilmek için canla başla çalışan genç atletlerin gözündeki yaşları silemiyoruz. Bu çarpıklığa son örneği Finlandiya'da yapılan Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nda 3 bin metrede ikincilik kürsüsüne çıkan F.Bahçeli milli atlet Binnaz Uslu. 18 yaşındaki Binnaz, Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü'nde okuyor. Vefat eden babasından kalan emekli maaşıyla ay sonunu getirmeye çalışan Binnaz, antrenmanlara aç karnına çıkıyor.

Ayakkabı parası etmiyor
25-30 Ağustos tarihleri arasında Kore'de yapılacak olan Dünya Üniversite Oyunlarına hazırlanan Binnaz Uslu, "Altı senedir atletizm yapıyorum. Elimden geldiği kadarıyla en iyisini yapmaya çalışıyorum. Ancak, diğer sporcular gibi beslenemiyorum. Malzemelerimi alamıyorum, sıkıntı çekiyorum. Türkiye'nin en büyük kulüplerinden Fenerbahçe adına yarışıyorum ama buradan aldığım 100 milyon liralık maaş ayakkabı parama bile yetmiyor" diye konuştu.

Simitle karın doyuruyor
Milli atletin Ankara'da fahri antrenörlüğünü yapan Yahya Sevüktekin, sporcusunun bazı günler idmana simit yiyerek çıktığını söyledi. Çok zor şartlar altında antrenman yaptıklarını da vurgulayan Sevüktekin, "Bir sporcunun belli bir beslenme programı uygulaması gerekir. Biz maddi sıkıntı çektiğimiz için antrenmanlara bir simit ile başladığımız günler oldu. Süreyya Ayhan'ların çoğalması isteniyorsa Binnaz gibi sporculara devletimizin sahip çıkması gerekiyor. İddia ediyorum, Binnaz Türkiye'de Süreyya'dan sonra en iyi orta mesafe koşan atlet. Bir sponsor bulamazsak bu genç yetenek körelip gidecek" dedi.

Erhan KARADAĞ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır