kapat
13.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Mecbur kaldım

Sakatlıklar ve cezalar yüzünden alternatifim yok. Bu yüzden Tuncay'ı sol kanatta, Kemal'i de bir çok yerde denemek zorunda kaldım. Çok önemli oyuncuları almaya çalışıyoruz. Ama onlar da koşarak gelmiyorlar. R.Madrid, Inter, Milan gibi kulüplerden teklif bekliyorlar. Bazı oyuncularım büyük takımda oynamanın yarattığı baskıya alışmak zorunda. İstanbul maçında bunun sıkıntılarını da yaşadık

Geçiş dönemindeyiz
Lige kendi sahasında 3-0'lık İstanbulspor yenilgisiyle başlayan Fenerbahçe'de, teknik direktör Daum, sahada oyuncuların dizilişiyle ilgili kendisine yönelik eleştirileri yanıtladı. Atv'de önceki akşam Bizim Stadyum'a konuk olan Alman teknik adam, "Sakatlıklar, cezalılar ve transferlerin bitmemesi nedeniyle kadroda alternatif eksikliği var. Bu nedenle Kemal'i bir çok değişik yerde denemek zorunda kaldım. Tuncay'ı da aynı nedenle sol kanatta oynattım" ifadesini kullandı. İdman sonrasında basının sorularını yanıtlayan tecrübeli hoca, "Yenilgiye rağmen birlik beraberlik bozulmadı. Oyuncularıma, 'Ne kadar acı duyarsan duy, önemli olan ayağa kalkmaktır' ve 'Kriz ortamlarında yapılacak ilk iş sakin olmaktır' sözlerini hatırlattım" dedi.

Koşarak gelmiyorlar
Transfer çalışmalarını 2-3 hafta içinde tamamlayacaklarını söyleyen tecrübeli hoca, "Çok önemli oyuncuları almaya çalışıyoruz. Onlar da 'F.Bahçe'den teklif aldık' diye koşarak gelmiyorlar. Öncelikle Real Madrid, Milan, Inter gibi kulüplerden teklif bekliyorlar. Bu insanları ikna etmek zor. Hemen her gün menajerleri ve kulüpleri ile bağlantıdayım. Bazı kulüpler de bize oyuncu vermek istiyor. Ama onların yaşı genelde 30'un üzerinde. Mesela Fransız Blanc gelmek istiyor. Kendisi iyi futbolcu ama 39 yaşında. Biz gelecek yıllarda da başarılı olacak bir takım kurmak istiyoruz" dedi.

Baskıyı yenemediler
Kadrodaki bazı oyuncuların büyük takımlarda yaşanan baskıya alışmaları gerektiğini belirten Daum, "Benim bir görevim de bu. İstanbulspor maçında bunun sıkıntalarını yaşadık. Maçın başında pas hataları yaptık. Bazı oyuncular sinirlerine hakim olamadı. O baskının altından kalkamadılar. İkinci yarıda bir de 10 kişi kaldıktan sonra baskının şiddeti arttı. Bazıları tecrübesizlikten, bazıları da sinirden olumsuz etkilendiler" diye konuştu. Alman hoca Trabzon maçı için "Orada oynamak zor. Şansa ihtiyacımız olacak. Kazanmak istiyoruz. Trabzon'daki son maçımda stadın yarısı yanmıştı" şeklinde konuştu.

Deniz DERİNSU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır