kapat
13.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

10 milyon dolar için

Bulgar ekibiyle bugün ilk maçı oynayacak olan Cimbom, turu geçerse havuz da dahil 7 milyon $ almayı garantiliyor. Hedef gruptan çıkıp bunu en az 10 milyon $'a taşımak

Geçen yıl 7.8 milyon $ aldı
Avrupa Kupaları'ndaki en başarılı Türk takımı olan Galatasaray, bu gece Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turu ilk maçında Bulgar takımı CSKA Sofya'yı konuk ediyor. Sarı-kırmızılılarda amaç 1992-93'te Şampiyonlar Ligi adını alan Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bu en büyük organizasyonuna 9. kez katılabilmek. Bunun prestijin çok ötesinde maddi boyutu da var. Galatasaray, geçen sezon grup maçlarını sonuncu bitirmesine karşın UEFA'dan 10 milyon 643 bin İsviçre Frangı SF (7 milyon 800 bin dolar) gelir elde etmişti. Bu kez grup maçlarında başarılı olup eleme turlarına kalınması halinde gelirin 10 milyon doları aşması hedefleniyor. Çünkü geçen sezon performans bonusu bir galibiyet ve bir beraberlikle 750 bin SF'de kalmıştı.

Galatasaray, CSKA Sofya'yı elemesi halinde grup maçlarına kalarak 5 milyon 500 bin SF (4 milyon dolar) almayı garantiliyor. Geçen sezon buna havuzdan (Market pool) 4 milyon 393 bin SF eklenmişti. Bunu da dahil edince garanti para 7 milyon doları aşıyor. Bu rakamlar özellikle Galatasaray gibi ciddi borç yüküne sahip kulüpler için çok önemli. Ama Şampiyonlar Ligi'ndeki tüm takımlar incelendiğinde Galatasaray'ın çok daha fazla kazanabileceği görülüyor. Galatasaray, geçen sezon gruplarda mücadele eden 32 takım arasında UEFA geliri açısından 22'nci sırayı alırken, zirveyi yaklaşık 50 milyon SF (36 milyon 500 bin dolar) ile Juventus kapmıştı. Kupayı kazanan Milan 45 milyon 790 bin SF ile Borussia Dortmund'un (46.669.000) bile gerisinde kalmıştı.

Selim SUNER


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır