kapat
13.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Gaspçı, yardıma koşanları da vurdu

Döviz ve altın kuryesi Ahmet Ergun'un 250 milyarlık çantası Tahtakale'de silahlı 3 kişi tarafından çalındı. Olaya müdahale eden 2 esnaf da yaralandı

Afyon'daki kuyumculara ait döviz ve altınları İstanbul'a getiren kurye Ahmet Necdet Ergun dün sabah Tahtakale'de silahlı 3 kişi tarafından gasp edildi. Afyon'dan gelen kuryeyi uzun süre takip eden kimliği belirsiz gaspçılar, genç kuryeyi Uzunçarşı girişinde yakalayarak çantayı almak istedi. Kurye Ergun uzun süre direndi. 3 gaspçı elindeki çantayı bırakmak istemeyen Ergun'u döverek metrelerce yerlerde sürükledi. Kuryenin gasp edilen çantasında, 50 milyar değerinde 2 kilo hurda altın ve 200 milyar lira tutarında döviz bulunuyordu.

YARDIM İSTEDİ
Yerde süreklenen kurye, vatandaşlardan yardım istedi. "Kurtarın beni. Çantamı almak istiyorlar" diye bağıran kuryenin yardımına çevrede bulunan vatandaşlar yetişti. Ergun'u döverek yerlerde sürükleyen 3 gaspçının saldırısına, kuryenin yardım çığlıklarını duyan vatandaşlar müdahale etti. Vatandaşlar tarafından iki gaspçı yakalanırken, çantayı aldıktan sonra kaçmaya başlayan kimliği belirsiz bir gaspçı, belindeki silahı çekip arkadaşlarını yakalayan vatandaşları ve esnafı kurşun yağmuruna tuttu.

SİLAHI KURUSIKI
Yakalanan arkadaşlarını kurtarmak isteyen gaspçının açtığı ateş sonucu nakliye işi yapan İhsan Günbatı (38) ve Veysi Özdemir (27) isimli esnaflar ayaklarına isabet eden birer kurşunla yaralandı. Gaspçılardan birisini yakalayan Veysi Özdemir, daha sonra diğer gaspçılar tarafından ayağından vurularak etkisiz hale getirildi. İhsan Günbatı ise, silahın kuru sıkı olduğunu sanarak, saldırganların üzerine gidince o da yaralanmaktan kurtulamadı. Tahtakale esnafı, bu bölgede sıklıkla ufak tefek kapkaç olaylarının yaşandığını belirterek, kapkaççıları yakaladıklarını ve çoğunlukla döverek cezalandırdıklarını, bu kez yanılgılarının bu kez silahı kuru sıkı sanmalarından kaynaklandığını söylediler.

Ali BALCI


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır