kapat
13.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

2 kardeşe 2 farklı düğün

Ahmet Burak Erdoğan ve Bilal Erdoğan iki kardeş... Ancak evlilikleri her yönüyle çok farklı gerçekleşti.

Dış dünya basınına da konu olan Bilal Erdoğan'ın düğünü, ağabeyi Burak'ın düğününü akıllara getirirken, arada büyük farklar olması da dikkat çekti. Erdoğan'ın o dönemde siyasi yasaklı olması nedeniyle Burak Erdoğan sade bir törenle evlenirken; Erdoğan başbakanlık koltuğunda oturduğu sırada gerçekleştirilen Bilal Erdoğan'ın düğünü, katılımcıları, güvenlik önlemleri, yapılan mekan ve şahitleri ile "yılın düğünü" haline geldi.

FARKLI NOKTALAR

Biri aşkıyla, diğeri görücü usulüyle evlendi
Ahmet Burak Erdoğan çocukluk aşkıyla evlenmesine karşın; Bilal Erdoğan AKP Milletvekili Nevzat Yalçıntaş'ın eşi Meliha Yalçıntaş'ın tavsiyesiyle dünyaevine girdi. Burak, ilkokul arkadaşı Sema Ketenci'yle 23 Şubat 2001'de Kadıköy Evlendirme Dairesi'nde evlenirken; Bilal Erdoğan ise yaklaşık 14 bin davetlinin katılımı ile Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda dünyaevine girdi. Ağabeyinin nikah işlemleri Kadıköy'de yapılırken, Bilal'in işlemleri ise Beyoğlu Belediyesi'nde gerçekleştirildi.

Davetli sayıları neredeyse yarı yarıya
Kardeşlerin nikahındaki diğer bir farklılık da davetli sayısında göze çarptı. Başbakan Erdoğan'ın konumunun büyük etkisi olduğu Bilal'in düğününe, yaklaşık 14 bin kişi katılırken; Burak Erdoğan'ın nikahında yaklaşık 6 bin davetli hazır bulunmuştu.

Erdoğan'ın konumu değişti, başbakan oldu
İki kardeşin düğün törenlerindeki farklılık ve değişimdeki en büyük payı Tayyip Erdoğan'ın konumu alıyor. Büyük oğlu Burak'ı evlendirirken siyasi yasaklı olan Erdoğan, küçük oğlu Bilal'in mürüvvetini Başbakan sıfatıyla gördü. Dolayısıyla düğün heyecanı farklıydı.

Şahit sayıları farklı
Burak'In şahitleri sayı olarak ikide kalırken; Bilal Erdoğan 5 şahitle "evet" dedi. 2001'deki düğünde Recai Kutan Burak'ın, Muhsin Yazıcıoğlu da gelinin şahitliğini yaptı. Bilal ve Reyyan'ın nikahında ise şahitlerin sayısı fazlaydı. İtalya Başbakanı Berlusconi ve TBMM Başkanı Bülent Arınç Bilal'in, Arnavutluk Başbakanı Fatos Nanon, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve AKP Milletvekili Nevzat Yalçıntaş da Reyyan'ın şahitliğini yaptı.

Güvenlik görevlilerinin sayısı arttı
Bilal'iN nikahında, babasının değişen konumu nedeniyle olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. 4 bin 500 emniyet mensubunun görev yaptığı kardeşinin nikahına karşılık Burak; sade bir törenle evlenmişti. Burak Erdoğan'ın nikahı basına açık yapılırken, kardeşininki ise basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Burak'ın düğününe Erbakan davetliydi
Erbakan davetli olduğu halde, Umre'de olduğu için Burak'ın düğününe katılamamıştı. Erbakan; Bilal ve Reyyan'ın nikah törenine ise davet edilmedi.

İlk gelin ilahiyat, ikincisi kolej eğitim aldı
KaptanpaŞa İlkokulu'ndan sınıf arkadaşı olan aynı yaştaki Burak ve Sema çocukluk aşkı. Burak ve Sema, 23 yaşında dünyaevine girdi. Bilal ve Reyyan arasında tam 6 yaş fark var. Sema Ketenci lise eğitimini Eyüp'te, imam hatip lisesinde tamamlarken, 17 yaşındaki Reyyan Uzuner ise kolej eğitimi aldı.

Burak balayını yurtdışında yaptı, Bilal Erdek'te
Burak ve Sema, balayı için yurtdışına çıkmayı tercih ederken, Bilal ve Reyyan Erdoğan çifti Erdek yakınlarındaki Ekinlik Adası'nı seçti.

ORTAK NOKTALAR

Nikâh memuru Gürtuna'ydı
İki kardeşin nikahlarındaki ortak nokta, nikahı kıyan kişi ve davetlilere verilen nikah şekeri ile takılan altınların keselere sığmayışıydı. Burak'ın da Bilal'in de nikahlarını Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna kıydı.

Nikâh şekeri aynı Çikolata
Davetlilere verilen nikah şekeri iki düğünde de aynıydı. İki kardeşin de nikahında davetlilere, içinde çikolata olan gümüş mücevher kutular nikah şekeri olarak verildi.

İkisinde de altın yağmuru vardı
Davetlİlerİn getirdiği altınların keselere sığmayışı iki düğünde de aynıydı. Keselerin sık aralıklarla boşaltılması iki kardeşin nikahında da yaşandı.

İki dünür de Karadenizli
Nikahlarda davetlilere ikram olmaması ve Erdoğan'ların her iki dünürünün de Karadeniz kökenli olması diğer ortak noktalar arasında. Büyük gelinin ailesi olan Ketenci Ailesi Rize kökenli; Reyyan Uzuner'in ailesi ise Trabzon.

İkisi de yurtdışında öğrenim görecek
İki kardeşin düğün sonrası yaşamı da benzer. Burak'ın İngiltere'deki eğitimi nedeniyle çift düğün sonrası İngiltere'ye yerleşirken; Bilal ve Reyyan da Amerika'ya gidecek. Reyyan da, Bilal gibi eğitimine Amerika'da devam edecek.

Nebahat KOÇ - Nuray ER


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır