kapat
13.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Gece baskınına suç duyurusu

Trabzon'da önceki gece turistik otellere yapılan baskının tartışması sürüyor. Turizm Bakanlığı inceleme başlattı

Trabzon'da önceki gün turistik otellere gece yarısı yapılan baskın nedeniyle mağdur olduklarını belirten beş yabancı uyruklu kadın ile sekiz Türk savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ailesiyle birlikte Water Paradise Oteli'nde kalan Gürcü petrolcü Eka Kabahidze suç duyurusunda "Böyle bir şey olmaz. Odalar bizim evimiz sayılır. Sabaha karşı oğlum Arçil ile derin uykudayken büyük bir gürültü ile uyandırıldık, bizi lobiye indirdiler, oğlum ve biz çok korktuk" dedi.

Oteline yapılan baskının tur iptaline neden olduğunu söyleyen Omesa Oteli sahibi Hüseyin Sağlam da suç duyurusunda bulunanlar arasında yer aldı. Sağlam, "Baskın sabahı otelimde konaklayan İsrailli ve Gürcü turistler otelden ayrıldılar. Baskın Karadeniz turuzmini yok etmeye yönelik bir harekettir. Baskında hem maddi hem de manevi zarara uğradım görevliler hakkında gereken yasal işlemin yapılmasını istiyorum" dedi.

MÜFETTİŞLER İNCELİYOR
Öte yandan Turizm Bakanlığı'nın olayı incelemek için Trabzon'a iki müfettiş göndereceği öğrenildi. Trabzon Barosu'na kayıtlı iki avukatın da müvekkilleriyle görüştürülmedikleri iddiasıyla Adalat ve İçişleri Bakanlığı'na şikayette bulundukları belirtildi.

Ersin RAMOĞLU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır