kapat
13.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

İngiltere'deki Türk polisler örgütlendi

İngiliz Polis teşkilatında görev yapan 119 Türk kökenli polis, bir araya gelerek Türk Polis Birliği'ni kurdu. Başkanlığına, girişimi başlatan Meryem Cast seçildi

Türkiye'de polislerin örgütlenme yasağı sürerken, İngiliz polis teşkilatında çalışan Türk asıllı polisler dernek kurdu. Meryem Cast'ın girişimiyle Türk Polis Birliği'ni kuran Türk kökenli 119 polis, "şimdi haklarımızı daha güçlü savunacağız" dedi.

Derneğin Türk asıllı üyeleri arasında, 2002 yılında Metropolitan Polis Akademisi'ni birincilikle bitiren Selim Baltan da var. Türk Polis Birliği'nin başkanlığına getirilen Meryem Cast'ın yardımcılığını da Halil Hüseyin üstlendi. Derneğin genel sekreter yardımcısı ise yine bayan bir polis memuru, Abide Osman.

MEKTUPLA ULAŞTILAR
Charing Cross Polis İstasyonu'nda kuruluşlarını ilan ederek resmiyet kazanan derneğin başkanlığını yürüten Meryem Cast, 10 yıllık polis. Türk Polis Birliği'nin faaliyetini Kuzey Londra'nın Edmonton Polis İstasyonu'nda sürdüreceğini belirten Meryem Cast, halen İngiliz polis teşkilatında çalışan, Sih, Hindu, İtalyan, Müslüman ve İrlandalı polislerin de ayrı dernekleri bulunduğunu ifade etti. Türk Polis Birliği, İngiliz Polis Teşkilatı'nda yer alan içinde İç Güvenlik Servisi MI5 ve Dış Güvenlik MI6 gibi birimlerin yanı sıra bir çok bölümde görev yapan 119 polise gönderilen anketlerden olumlu yanıt gelmesi üzerine kuruldu.

Türk Polis Birliği'nin kuruluşu nedeniyle bir konuşma yapan Londra Emniyet Müdürü John Stevens, Cast'ı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Üniformalarında türbana izin çıktı
İngiltere'de polis memurları artık etnik köken ve dini inançlarına göre farklı kıyafetler giyebilecek

Hafızalarımıza özellikle taşıdıkları şapkalarıyla yerleşen tipik İngiliz polisinin kıyafetleri artık daha renkli olacak. Çünkü İngiliz Metropolitan Polis Teşkilatı'nda yapılan yeni düzenlemeyle polis memurlarına etnik köken ve dini inançlara göre farklı kıyafet uygulaması getirildi. Yeni uygulama İngiliz polis teşkilatını sadece çok kıyafetli bir teşkilat haline getirmekle kalmadı, teşkilatın kozmopolit etnik yapısının da bir göstergesi oldu.

Yeni düzenlemeyle İngiliz polis memurları normal gömlek ve geleneksel şapkalarıyla tanınırken, müslüman polisler giydikleri geleneksel beyaz kıyafetleri ve sarıkları ile dikkat çekiyor. İsteyen Müslüman polis memuru sakal da bırakabiliyor. Metropolitan Polis Teşkilatı içinde, sayıları 500 civarında olan ve çoğunluğunu Pakistan ve Hindistan asıllı memurların oluşturduğu Müslüman kadın polisler, isterlerse başlarını da örtebilecek.

Bu arada Metropolitan Polis Teşkilatı'nın etnik kökenlere göre giyim serbestisi getirmesi sonucunda, Musevi kökenli polisler de kendi inançlarına göre giyinmeye başladı.

Ali ÖZLÜER


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır