kapat
13.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Çiğköfteye zehir atan eş ve ortaklarına 56 yıl

Kocasını öldüren Emel Karaman ve kardeşi 20'şer yıl, suç ortağı ise 16 yıl yatacak

KahramanmaraŞ Kayabaş Mahallesi'nde 1 Eylül 2001 tarihinde meydana gelen olayda iki çocuk babası Mehmet Karaman (32), evinde ölü olarak bulundu. Yapılan otopsi sonucu Karaman'ın zehirlenerek öldüğü belirlenirken, genç adamın cenazesinde gözyaşlarına boğulan eşi Emel Karaman (30) ile baldızı Unel Uz (32) gözaltına alındı. Emel Karaman, kocasını ablasıyla cinsel ilişkiye girmek istediği için ablası Unel Uz'la birlikte çiğ köfte ve içkisine fare zehiri katarak öldürdüklerini itiraf etti. İki kız kardeşin fare zehirini aldığı belirlenen komşuları Aysel Ertürk (44) de polis tarafından gözaltına alındı.

18 AY RAPOR BEKLENDİ
Bu arada cinayetin işlendiği evden alınan çiğ köfte artıkları ile cesetten alınan parça Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 1 yılı aşkın süre boyunca yanıt gelmeyen dosya sonunda İstanbul Adli Tıp Kurumu'na yollandı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun verdiği rapor kısa süre önce mahkemeye ulaştı.

Raporun gelmesinin ardından sanıklar, dün 20'nci kez hakim karşısına çıktılar. Amacının öldürmek olmadığını belirten Emel Karaman, "Pişmanım, amacım onu öldürmek değil sakinleşmesini sağlamaktı. Ablam ve komşumuzun bu zehirden haberi yoktu" dedi. Unel Uz da "Eniştem bana tecavüz etmeye kalkıştı. O gece elinden zor kurtuldum. Cinayetle ilgim yok. 2 yıldır boş yere cezaevinde yatıyorum. Mağdur olan benim artık adalet yerini bulmalı ve ben eve dönmeliyim" dedi.

"Planlayarak kasten adam öldürmeye yardımcı olmak" suçundan yargılanan Aysel Ertürk ise, zehiri fare için istediklerini belirterek, "Silah istemedi. Çarşıdan satılan bir ilacı istedi, ben de aldım" diye konuştu.

Sırrıberk ARSLAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır