kapat
13.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Sosyetede dev güç birliği

Akmerkez, Aksu, Dinarsu, Aksa ve Ak-Al gibi onlarca şirketin bağlı olduğu Akkök Holding'in patronu Ali- Sennur Dinçkök çiftinin 32 yaşındaki oğulları Raif Dinçkök, Eser-Samra Tümen'in kızları Esra ile dünyaevine girdi. Üç yıllık birlikteliği sonunda nikaâh masasına taşıyan Raif-Esra Dinçkök çiftinin tüm sosyeteyi bir araya getiren düğün davetleri, basına kapalı olarak, Tümen Ailesi'nin Yeniköy sırtlarında yer alan muhteşem villasında gerçekleşti

Akkök Holding'in kurucusu Raif Dinçkök'ün büyük oğlu Ali Dinçkök, eşi Sennur Dinçkök ile evliliğinden dünyaya gelen oğluna babasının ismini vererek Raif adının Dinçkök Ailesi'nde yaşamasını sağladı. Torun Raif, şimdi 32 yaşında ve dev şirketler topluluğunun gelecekteki en büyük patron adayı. Aralarında Akmerkez, Oysa, Aksu, Dinarsu, Ak-Al, Aksa, Akpa, Atak, Akkim, Afiş, Akmeltem, İleri İplik, Ak Turizm, Akkoy Turizm gibi firmalar yer alan, başta tekstil olmak üzere, turizm, enerji, kimya gibi birçok alanda faaliyet gösteren Akkök Holding'in veliahtı olan Raif Dinçkök'ün Alize ve Alina isimli iki de kız kardeşi bulunuyor.

ADALARI BİLE VAR
Türkiye'nin en zengin ailelerinden biri olarak gösteren Dinçkökler, Kaşıkadası'nın da sahipleri. Raif Dinçkök'ün adı 1999 yılında İstanbul Narkotik polisinin başlattığı operasyonda da sıkça yer almıştı. O dönemlerde göz altına alınan manken Gözde Tan ifadesinde Raif Dinçkök'ün evinde uyuşturucu partileri düzenlendiğini iddia etmişti. Ama Raif Dinçkök, bu dönemde polis tarafından yakalanmadan soluğu önce İspanya, ardından da İtalya'da almıştı. Yıllarca Türkiye'ye dönmeyen, İspanya, İtalya ve Amerika'da yaşam süren Raif Dinçkök, hakkında açılmış davalardan beraat ettikten sonra Türkiye'ye dönmüştü.

SIKI BİR FENERBAHÇELİ
Raif Dinçkök, İstanbul'a döndükten kısa bir süre sonra İstanbul gecelerinin en hızlı playboyları arasında yer aldı. Aralarında Başak Sayan, Banu Can, Demet Şener, Rita Fink, Biricik Suden, Gözde Tan, Zeynep Aslan, Melissa Ağca, Berna Uyanoğlu gibi ünlü isimlerin yer aldığı kabarık bir aşk listesine sahip olan Raif Dinçkök, daha önce de bir dönem birliktelik yaşayıp ayrıldığı sosyetik güzel Esra Tümen ile 3 yıl önce evliliğe doğru giden bir ilişki içine girdi.

Sıkı bir Fenerbahçe taraftarı olan Raif Dinçkök, geçtiğimiz yıl Fenerbahçe'nin yönetiminde de yer aldı. Ama daha sonra Aziz Yıldırım ile ters düşen Raif Dinçkök, geçtiğimiz yıl yönetimden istifa etti. Aziz Yıldırım, Dinçkök'den boşalan koltuğa eski başkanlardan Metin Aşık'ın oğlu Murat Aşık'ı getirdi. Esra Tümen ile birlikteliği öncesi hızlı bir hayat yaşayan ve hemen her gece lüks evlerde çılgın partilere katılan Raif Dinçkök, evlilik planları yaptığı sosyetik güzelle yaşadığı aşk sonrası büyük bir değişim içine girdi. Esra Tümen ile eski günlerinden çok uzak bir hayat süren Raif Dinçkök, şimdilerde aile şirketinde de yönetim kurulu üyeliği görevini yapıyor.

Daha önce de birliktelik yaşayan ama sık sık ayrılıp barışan Eser Tümen ile Raif Dinçkök, son iki yılda hiç ayrılmadan, hızlı adımlarla evliliğe doğru ilerlediler. Çiftin evlilik kararı alması çok zor olmasa da, uygulamaya dökmeleri bir hayli zor oldu. Çünkü Dinçkök ve Tümen bu güne kadar 3 kez belirledikleri evlilik tarihlerlerini hep ileri bir tarihe ertelemişlerdi. Ama sonunda muradlarına erdiler ve dün gece Yeniköy'deki Tümenler'in muhteşem villasında sade bir nikah töreni ile dünya evine girdiler.

Gelin Esra Tümen sosyetenin ünlü çifti Eser-Semra Tümen'in büyük kızları. Esra'nın, Aslı ve Mert adında iki kardeşi bulunuyor. Esra Tümen, Raif Dinçkök'den önce Ulusoylar'ın yakışıklı oğlu Alican ile ciddi bir birliktelik yaşamış ve evlilikten dönmüştü. Gece hayatına düşkünlüğü ile bilinen Esra Tümen, yaklaşık beş yıl önce İngiltere'deki eğitimini tamamlayıp Türkiye'ye döndükten sonra birkaç yıl önce CNN Türk'de iş hayatına atıldı ve gecelere veda etti. CNN Türk finans editör yardımcısı olarak çalışan Esra Tümen, aynı zamanda aynı kanaldaki ekonomi programlarının da sunuculuğunu yapıyor.

BU KEZ ERTELENMEDİ
Dinçkökler gibi Tümenler'de sosyetenin sayılı zenginleri arasında yer alınca, iki ailenin nikahı, sosyetede güç birliği olarak yorumlandı. Esra Tümen'in babası Eser Tümen, STFA'nın kurucuları Fevzi Akkaya ile Sezai Türkeş'in sağ kolu hatta manevi oğulları olarak iş dünyasında önemli bir yer tutmuştu. Ama Tümen, bu ikiliyle ters düşünce STFA' cılar manevi oğulları ile koptular.

Ama Eser Tümen'in mal varlığı ve zenginliği bu kopmadan hiç etkilenmedi. Eser Tümen şimdilerde YTMK (Yollar Türkiye Milli Komitesi)'nin kurucu üyeleri arasında faaliyet gösteriyor. Az sayıda konuğun davetli olduğu Yeniköy'deki muhteşem villanın bahçesindeki düğün basına kapalı olarak gerçekleşti. Güvenlik görevlilerinin kuş uçurtmadığı düğün davetinde, konuklar arabaları ile bahçenin içine girdikleri için konukların fotoğrafları bile çekilemedi. Saat 19.30'da kokteyl ile başlayan düğün son derece sade geçti.

Gelinin nikah şahiliğini Elif Germiyangil yaparken, Raif Dinçkök'ün şahidi, halası Nilüfer Çiftçi oldu. Kulağımıza gelen son bir bilgi ise gelinliğin de, damatlığın da Milano'dan alındığı ve ünlü modacı Dilek Hanif'in gelinliğe küçük rötuşlar attığı şeklindeydi...

Değer ÖZERGÜN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır