kapat
13.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

GS'den 15 bin 650 liralık temettü

35 trilyon lira net kâr eden Galatasaray Sportif AŞ, borsadaki ortaklarına hisse başına 15 bin 650 lira kâr payı dağıtmayı genel kurulda teklif edecek

Galatasaray'ın merakla beklenen temettü (kâr payı) oranı belli oldu. Yönetim hisse başına 15 bin 650 lira temettü dağıtmayı genel kurula teklif edecek. Genel Müdür Ebru Köksal, geçen yıla göre yüzde 6'lık artışla 24.1 milyon dolar kâr elde ettiklerini dile getirdi. Bilanço rakamlarını değerlendirmek üzere Mecidiyeköy'deki Galatasaray Store'da bir basın toplantısı düzenleyen Köksal, bilanço döneminde sponsorluk reklam ve isim hakları gelirlerinin yüzde 20 artarak 7.8 milyon dolar, medya gelerlerinin 14 milyon, şampiyonlar ligi gelirlerinin ise 600 bin dolar olduğunu açıkladı.

TAKASBANK'A BAŞVURUN
Galatasaray'ın dağıtacağı kâr payından gerçek kişiler stopaj ödeyecek. Bu yüzden borsa yatırımcılarının eline net olarak 13.930 lira geçecek. Ancak hisse tam mükellef kurumların elindeyse stopaj kesintisi yapılmayacak. Köksal bu nedenle bu durumdaki tam mükellef kurumların Takasbank'a durumu bildirmeleri gerektiğini ifade etti.

Şirketin bilançolarını denetleyen bağımsız denetçi kurumun görüş bildirememesinin nedenini AİG ile olan tahkim davasına bağlayan Köksal, Telsim'in sponsorluk anlaşmasını karşılıksız olarak feshetmesi ile ilgili olarak açılan ve ve dava sonucu kazanılan 5.7 milyon doların şimdilik gelir kaydedilemediğini ancak dava tamamen bitince gelir kaydedilip ortaklara dağıtılacağını bildirdi.

BÜTÇE İLK TURA GÖRE
Galatasaray Sportif AŞ, 2004 yılı bütçesini ise Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi ilk turuna göre yaptı. Bütçeye göre şirketin gelirlerinde yüzde 8'lik bir artış öngörülüyor. 26.1 milyon dolarlık kâr elde etmeyi plalayan şirketin gelirleri futbol takımı ikinci tur veya daha da üst sıralara çıkarsa daha da artacak. Şirket Süperlig yayınlarından 11, Şampiyonlar Ligi'nden 1.7, diğer maçların yayınından 1.6 milyon dolar gelir elde etmeyi hedefliyor.

Aria ile yapılan forma reklam sözleşmesini iki yıllığına yenileyen Galatasaray, forma ve malzeme satışından 5.1, reklam gelirlerinden de 2.8 milyon dolar gelir bekliyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır