kapat
13.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

'Hiç üçüncü olmadık ki?'

Ülker Tüketici Grubu Başkanı, Cola Turka'da kapasitelerin dolduğunu belirterek, "Tanıtıma biraz fazla harcadık. Ama iyiyiz. Girdiğimiz pazarlarda hiç 3'te olmadık ki, Hep 2'deyiz" dedi

Ülker yöneticileri Cola Turka'ya gösterdikleri ilgi için halkın teveccühüne teşekkür etti. Ülker'in 3 yeni ürünü Golf marka dondurma, Chewydent draje sakız ve Türk kahvesi, dün Ülker Grubu Başkanı Necdet Buzbaş, İş Geliştirme ve Ar-Ge Grubu Başkanı Zeki Sözen, Tüketici Grubu Başkanı Taner Karamollaoğlu, Tüketici Grubu Başkan Yardımcısı Kuthan Erginbilgiç ve Gıda Grubu Başkanı Metin Yurdagül'ün katıldığı bir basın toplantısı ile tanıtıldı.

Ülker Tüketici Grubu Başkanı Taner Karamollaoğlu, konuşmasına Cola Turka için toplumun olumlu teveccühüne teşekkür ederek başladı. Cola Turka'da tesis kapasitelerinin tamamını doldurduklarını ifade eden Karamollaoğlu "Ürün yetiştirmek için büyük çaba gösteriyoruz'' dedi. Karamollaoğlu, "Tanıtıma son zamanlarda biraz daha fazla para harcadık, ama iyiyiz. Girdiğimiz pazarlarda hep 2'deyiz. 3'te olduğumuzu hatırlamıyorum'' dedi.

DAĞITIMINA BAŞLANDI
Ülker İş Geliştirme ve Ar-Ge Grubu Başkanı Zeki Sözen de, yeni ürünlerin bu ay pazara girdiğini söyledi. Ülker Grubu'nun, Golf marka dondurmalarını üretecek olan Natura Gıda vasıtasıyla Bursa'nın Akçalar beldesinde kurulu olan Schöller dondurma fabrikasını satın aldığını belirten Sözen, ''Bu fabrikaya otomasyon ve yüksek teknolojiye sahip satın alınan yeni bir tesis eklenmiştir. Ayrıca İtalyan uzmanlar tarafından kurulan ve üstün kalitesiyle bilinen Venexia dondurma firması da satın alınarak bünyeye dahil edilmiştir'' dedi.

Sözen, üretim kapasitelerinin yıllık 25 milyon dolar olduğunu, tesislere şu ana kadar 5 milyon dolarlık yatırım yapıldığını, 2004 yılında ise dolap sayılarını artırmak için 10 milyon dolarlık ilave yatırım yapılacağını açıkladı.

Taner Karamollaoğlu da Ülker Chewydent'in nane, meyve bahçesi, white-karbonatlı, çilekli, yeşil nane ve damla sakızlı olmak üzere 6 çeşitten oluştuğunu, 10'lu ve 20'li iki ayrı boyutu bulunduğunu söyledi. Karamollaoğlu, ''5.7 milyar adetlik sakız pazarında draje sakızın pazar payı yüzde 41. Zor olan sakız işinin Ülker sayesinde çözüleceğini düşünüyorum'' dedi.

EYLÜLDE MAMA GELİYOR
Ülker Tüketici Grubu Başkan Yardımcısı Kuthan Erginbilgiçe, kahvenin Brezilya'nın Arbica tipi kahve çekirdeklerinden Ülker kalitesi ile üretildiğini söyledi. Ülker Grubu Başkanı Necdet Buzbaş ise, eylülden itibaren bebek mamasını düşündüklerini belirtti.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır