kapat
13.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Avrupa'da çöl mevsimi

Avrupa Avrupa olalı böyle sıcak görmedi. Eski kıtanın dörtbir yanında ısı mevsim normallerinin çok üzerinde seyrediyor. 40 derece sıcakla kavrulan Fransa'da ölü sayısı 100' oldu. Sıcak hava dalgasının etkilemediği tek Avrupa ülkesi ise Türkiye

ÖZEL ÖNLEM ALINDI
Son 100 yılın en sıcak yazını yaşayan Avrupa, orman yangınlarından sonra şimdi de kuraklık ve aşırı sıcaklık yüzünden meydana gelen ölümlerin şokunu yaşıyor. Sıcaklığın 36 derecenin altına inmediği Fransa'da artan ölü sayısı yetkilileri acil önlemler almaya mecbur etti.

YANGIN CABASI OLDU
Yapılan açıklamaya göre, sadece Fransa'nın başkenti Paris'te şu ana kadar aşırı sıcaklıklara bağlı 100 ölüm vakası kaydedildi. Avrupa ülkelerinin arasında belkide en zor yazı geçiren Fransa'da orman yangınları kontrol altına alınmaya başlamışken, hala pek çok Akdeniz ülkesi alevlerle boğuşuyor.

İSPANYA ALEV ALEV
İspanya'nın Katalonya bölgesinde devam eden yangınlar, rüzgar olmadığı için uzaklaşmayan duman yüzünden durdurulamadı. Şu ana kadar 30 bin hektarlık alanın yandığını belirten İspanyol yetkililer 32 kişinin de yaşamını kaybettiğini açıkladı. Meteoroloji yetkilileri, Avrupa'yı boğan sıcak havanın ülkemisi etkilemeyeceğini açıkladı. DIŞ HABERBER

İNGİLTERE
37 dereceyle tarihin en sıcak yazını geçiren İngilizler parklarda güneşlenip yazın tadını çıkarıyor. Halkın tek şikayeti metronun kullnılamayacak hale gelmiş olması. Yetkililer, metroya binmek isteyenlerin yanlarına su almalarını tavsiye ediyor.

ALMANYA
Tarihinin en sıcak haftasına başlayan Almanya'da halk serinlemek için kendini deniz ve havuz kenarlarına attı. Nehir sularının aynı Fransa'daki gibi hızla buharlaştığı ülkede büyük enerji sorunları yaşanacağı açıklandı.

İSVİÇRE
Sıcaklardan bunalan İsviçreliler de ne yapacaklarını şaşırdı. Ülkenin Fluehli şehrinde bulunan Staedeli Alp Restoranı bunaltıcı yaz sıcağında daha fazla müşteri çekebilmek için mekanın önüne 8 ton kar döktü.

İTALYA
Papa'nın yağmur dualarının bile yardımcı olmadığı İtalya'yı saran yangın dalgası etkisini sürdürüyor. Şaraplarıyla ünlü Toscana bölgesindeki yangınların devam ettiğini bildiren yetkililer "Büyük bir ekolojik felaketle karşı karşıyayız" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır