kapat
13.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Saddam'ın Türk büyücüsü kim?

Irak'ta Associated Press muhabiriyle görüşen devrik liderin büyücüsü, "Saddam büyü ve fala inanırdı. Türkiye'den bir büyücü ile de sık sık temasa geçer, bilgi alırdı" diye konuştu

Irak'ın Heet kenti... Associated Press muhabiri Niko Price loş ışıklı bir evin içine giriyor. Daha önceden sözleştiği gibi içeride devrik lider Saddam Hüseyin'in büyücüsü bekliyor. Saddam'ın öldüğü kesinleşene kadar ismini açıklamayacağını söyleyen büyücü, usulca Price'a oturacağı yeri gösteriyor. Kırmızı mumların yanmasıyla birlikte büyücü önündeki kaseye su dolduruyor ve muhabirin anlamadığı bazı şeyler tekrarlıyor. Ardından büyücüden şu ses geliyor Saddam bulunacak mı?

"ÖLÜ ELE GEÇECEK"
Büyücünün sesi kalınlaşıyor ve kendi sorduğu soruya "Evet" cevabını veriyor. Sesi incelen büyücü bu kez "Ölü mü, diri mi?" diye soruyor. Kalınlaşan ses, "Ölü" diyor. İnceleyen ses, "Peki Saddam şu anda nerede?" diye sorarken, kalınlaşan ses 25 milyon dolarlık soruyu cevaplıyor Dululiyah (Bağdat'ın 85 kilometre kuzeyindeki bir köy)... AP muhabiri neler olduğunu anlamaya çalışırken, ayin sona eriyor. İsmi gizli büyücü ince sesiyle Price'a "Merhaba" derken, ayin sırasında kalınlaşan sesin esrarını açıklıyor O temasa geçtiğimiz cindi!..

'CİNSEL BÜYÜ YAPTIM'
Price'ın görüştüğü kişi, herhangi bir falcı ya da büyücü değil. Bizzat Amerikan askerlerinin adresini verdiği Saddam'ın büyücüsü olduğunu iddia eden biri... "Saddam yaşıyor ve ondan korkuyorum" diyen 62 yaşındaki büyücü, "Ona, oğullarına, Bakanlarına, karısına, kuzenlerine birçok büyü yaptım. Şimdilik bu isimleri açıklayamam. Güvenliğim sağlanır, onun öldüğü kesinleşirse ortaya çıkarım" diye konuşuyor.

Devrik Irak liderinin büyüyle yakından ilgilenen biri olduğunu belirten gizemli kişi, "Cinlerle konuşurdu. Bensiz adım atmazdı. Her kararı danışırdı. Benim dışımda Irak'tan 2, Türkiye ve Hindistan'dan birer büyücüyle temasa geçerdi. Arap asıllı bir Fransız ve Fas'ta yaşayan Yahudi bir cadısı da vardı" iddiasını ortaya attı.

'CİNLER KORUYORDU'
Saddam'ın Bedeviler'in yanısıra cinler tarafından da korunduğunu belirten büyücü, Saddam'ın okunmuş bir papağan kemiğini sağ kolunun altında muska gibi taşıdığını belirtti. İddiasına göre bu kemik, Saddam'ı koruyor, insanların onu sevmesini sağlıyordu...

Saddam avından boş dönüldü
Irak'taki ABD askerlerinin Saddam Hüseyin ve yandaşlarını yakalamak için dün başlattığı Yıldırım Operasyonu yine sonuçsuz kaldı. Bağdat'ın 130 kilometre kuzeyinde nüfus yoğunluğunun az olduğu bölgelerde helikopterler ve tanklarla yapılan operasyonda, büyük miktarda silah ve cephane ele geçirildi. Ancak Saddam Hüseyin'in izine Suriye ve Türkiye sınırında rastlanamadı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır