kapat
13.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Bush'un hedefi Amerikalı orta sınıf seçmen

Cumhuriyetçiler yine çiftçileri, kırsal kesimi hedefliyor. Bush bir yandan tatil yaparken bir yandan da 2004 seçimine hazırlanıyor

Amerika'da başkanlık seçimleri önümüzdeki yıl kasım ayında yapılacak. Ancak Cumhuriyetçiler ve Demokratlar seçim hazırlıklarına şimdiden başladı. İki taraf arasında seçim yatırımları, rekabet ve aday çekişmeleri kıyasıya yaşanıyor. İki taraf seçmen kitlesi olarak birbirinden oldukça farklı kesimleri belirledi. Cumhuriyetçiler, önceki seçime ek olarak "orta sınıf Amerika'yı", Demokratlar ise "bekar ve yalnız anneler, kadınları" seçmen kitlesine katmayı hedefliyor...

KOVBOYLUĞU SEVDİ
Şimdiki Başkan Cumhuriyetçi George W. Bush, hazırlıklarına sessiz-sakin şekilde Teksas eyaletine bağlı Crawford kentindeki çiftliğinde başladı. Her yıl ağustos ayını geleneksel olarak çiftliğinde tatil yaparak geçiren Bush, geleneğini bu yıl da bozmadı.

Bir yandan Irak savaşı sonrası, ekonomi ve ulusal güvenlik gibi konuları kurmaylarıyla düzenli yaptığı toplantılarda ele alırken diğer yandan da seçim bölgelerine ziyaretler düzenleyerek gelecek yıla yatırım yapıyor. Uzmanlara göre Bush ve dolayısıyla Cumhuriyetçiler'in hedefi orta sınıf Amerikan halkı. Ayağından kovboy çizmelerini, üzerinden kot pantalonu ve spor gömleği çıkarmayan Bush, bu kesime "kendilerinden biri olduğu" mesajını vermeye çalışıyor. Teksaslı gelenekleri başkan olduğu günden bu yana tartışılan Bush, önceki seçimleri kazanmasında büyük rol oynayan kırsal kesim halkını, çiftçileri ve orta sınıfı yanında tutmayı hedefliyor. Dünya çapında saygınlığa sahip Princeton Üniversitesi uzmanlarından Profesör Fred Greenstein, "Çiftlikteki ağustos ayı tatili, modern bir Amerika Başkanı'nın imaj çalışmasının parçası. Çünkü Başkan'ın her saniye ne yaptığına, nasıl olduğuna ve ne söylediğine büyük bir dikkat var. Tatil de Başkan'ın yaşam biçimi ve değerlerini anlatması için kaçırılmayacak bir fırsat" diyor.

ARNOLD'A DESTEK
Eski Başkan baba Bush, tatillerini Maine eyaletinde bulunan deniz kıyısındaki villasında geçiriyordu. Ancak oğul Bush, bütün Amerikan halkının ve kendi seçmeninin deniz kıyısında bir villada tatil imajından hoşlanmadığını düşünüyor. Birer haftalar halinde yapılan tatillerin de uygun olmadığı kanısında. Her ne kadar bir Başkan'ın 1 ay aralıksız tatil yapması konusunda eleştiriler olsa da Bush geçtiğimiz hafta yaptığı gibi kurmaylarını çiftliğinde toplayıp basına "etkileyici kareler" halinde poz verince fikir değişiyor. California eyaletindeki vali seçimlerinin, başkanlık seçimlerini etkileyeceği tahmin ediliyor. Bu yüzden Bush, en güçlü aday gösterilen oyuncu Arnold Schwarzenegger'e açıklamalarıyla destek vermeyi de ihmal etmiyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır