kapat
12.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

LEVENT TÜZEMEN


Heybetsiz Fener

Fenerbahçe, İstanbulspor'u yense gazetelerin manşetleri "Şahane Fener" olacaktı. Daum da "Dahi" ilan edilecekti. Övgüler peş peşe sıralanacak, Fenerbahçe yere göğe sığdırılamayacaktı. Ama Fenerbahçe kaybetti. Yer yerinden oynadı. Övgüde ve eleştiride balansı ayarlayamamak, kazanırken de kaybederken de doğruları ve yanlışları ayırd edememek Fenerbahçe'nin yumuşak karnı değil mi?

"Kazanalım da, nasıl kazanırsak kazanalım" mantığı F.Bahçe'nin yıllardır çözemediği kronikleşmiş bir hastalık. Medyasıyla, muhalefetiyle Fenerbahçe camiası olaylara hep siyah-beyaz bakıyor. Her yıl büyük paralar harcanıyor. Flaş transferler yapılıyor. Ünlü teknik direktörler getiriliyor. Şampiyonluk gelmediğinde "Nerede yanlış yaptık?" sorusu sorulmadan, her şey silbaştan oluyor. Sevgi ve sabır olmadığı için kazanılan başarılar yalancı bahara benziyor.

İstanbulspor yenilgisi feryat edilecek değil, ders alınması gereken bir uyarıdır. Teşhisi Daum yapacak, tedavi için de yönetim destek olacaktır. 3-0'a bakıp Fenerbahçe'yi çamura bulamak yanlış olur. Ağır ve fütursuz eleştiriler, genç ve geleceği olan bir takımın kalbine hançer gibi saplanır.

Hazırlık döneminde Bochum hariç tercih edilen rakipler zayıftı. Fenerbahçe, kendini doğru test imkanını lige bıraktı. Galibiyetler peş peşe takılınca hemen kolayca "Takım olundu" damgası vuruldu.

Daum, kariyeri parlak, hırslı ve çalışkan bir hoca. Ama en büyük defosu inatçılığı. Futbolcuları "Benim istediğim yerde oynayacaklar" mantığıyla yönetiyor. Bu yanlış, İstanbulspor maçında Fenerbahçe'ye zarar verdi. Kemal, Selçuk ve Tuncay, Ümit Milli Takımı'nda nerede başarılı oldu? Tuncay ve Selçuk Konfederasyon Kupası'nda A Milli Takım'a verim sağlarken nerede oynadı? Daum'un bu üç oyuncuyu takım içerisinde deneme tahtası gibi kullanması çok yanlış. Tuncay'ı ileri ikilide Van Hooijdonk'un yanında oynatmalı. Selçuk'u ön liberoda görevlendirmeli. Kemal'i asla savunmanın sağında veya solunda oynatmamalı.

İstanbulspor önünde locada izlediğim Fenerbahçe'nin en büyük eksiği heybetinin olmayışı. Fenerbahçe, oyuncu yapısıyla rakibe korku salmıyor. Van Hooijdonk, Tuncay ve Serhat'a önlem alan Fenerbahçe'yi kilitler. Bu yüzden Fenerbahçe'nin bir ağabeye ihtiyacı var. Bu ağabey, takım geriye düştüğünde, paniklediğinde toparlayacak bir isim olmalı.

Van Hooijdonk Fenerbahçe'nin golcüsü değil mi? Hollandalı orta bekliyor. Kimse yapmıyor. Serhat da, Van Hooijdonk'un alanına tecavüz edip, hem kendinin hem de onun verimini düşürüyor. Van Hooijdonk'u vurucu time dönüştürmek için acilen sağ tarafa hücuma çabuk çıkan ve orta yapma becerisi yüksek bir oyuncu transfer edilmeli. Yoksa Hooijdonk konu mankeni olur.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır