kapat
12.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

REFİK DURBAŞ


"Hasta" pikniğinin başarısı

20.07.2003'te Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin Belgrad ormanlarında yapılan pikniğini 08.08.2003'te "SABAH Posta Kutusu"nda çıkan yazısıyla eleştiren Sayın Dr.Murat Mertoğlu'nun yazısını şaşkınlıkla okudum. Çünkü Sayın Mertoğlu'nun sözünü ettiği pikniği izleme şansım oldu.

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde hasta piknikleri gelenekseldir. Her yıl yaz başında hastane bahçelerinde yapılmaktadır. Dolayısıyla yeni bir etkinlik değildir. Bu pikniklere hastalarla birlikte hasta yakınları da katılmaya davet edilmektedir. Bu yıl ormanda pikniğe götürülen hastalar uzun yıllardan bu yana hastanede tedavi gören, aileleri ve yakınlarından ilgi ve yardım alamayan, bakımları tamamen hastane tarafından üstlenilen hasta grubundan seçilmişlerdir.

Sayın Doç.Dr.Arif Verimli'nin hastanede bulunan hastalarının bakım ve tedavi alanlarını görmediğini iddia etmek fazla abartılıdır. Hastaneye terk edilmiş hastaların her türlü bakım, barınma, beslenme, giyim ve diğer özel ihtiyaçları yine hastane tarafından karşılanmaktadır. Geleneksel bir piknik hastane dışında yapıldı diye siyaset değerlendirilmesi nasıl yapılabilir? Neyin siyasetidir? Toplumda ruh sağlığı bozulmuş insanların da olabileceği bilgisi neden siyaset gibi görülür? Hastanenin pikniğine çok da sevinerek gittim. Orada, her insanın bir gün bir şekilde aynı tarzda bir hastalığa tutulabileceğini düşündüm. Eğer bir gün hastalanırsam terk edilmek, itilmek yerine yardım alma şansına sahip olmak istedim. Hastaların düşünce ve idrak seviyesi ne olursa olsun sevincini, sevgisini ifade etmelerini, samimiyetlerini izledim. Hastalarına yemeklerini elleriyle yediren hemşireleri seyrettim. Bebeklerini bile kucaklarına alıp hastaların arasına gelen diğer vatandaşları gördüm.

Hastaneler, çocuk yuvaları, bakımevleri bütün toplumun ilgisine ihtiyaç duyuyor. Bunların başında veya içinde çalışan, iyi bir şeyler ortaya koyan insanları hırpalamak toplum adına bir kazanç değildir. En azından adil olmak gerekir duygularda bile...

NURSAN KARAKAŞ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır