kapat
12.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Ada'da şok: 18 Rum KKTC'yi tanıdı

18 Rum, KKTC'de kalan mallarının tazmini için başvurdu. Rum Yönetimi, KKTC'yi tanımak anlamına geliyor diye, başvuranlara 'vatan haini' diyor

Kıbrıs'ta mal-mülk sorununun çözümü için KKTC tarafında oluşturulan Tazmin Komisyonu'na, 18 Rum başvuruda bulundu.

Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, dün KKTC Tazmin Komisyonu'nu ziyaret ederek, 18 Rum'un kendisi aracılığıyla verdiği başvuru dosyalarını, Komisyon Başkanı Salih Dayıoğlu'na iletti.

Başvuru sahiplerinin isimlerinin, GKRY'nin tutumu nedeniyle kesinlikle açıklanmayacağının altını çizen Denktaş, başvuru sahiplerinin komisyondan çıkacak kararı beğenmemeleri halinde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurma yollarının da açık olacağını kaydetti. Denktaş, "Sabahleyin 15 olan müracaat sayısı buraya gelinceye kadar 18 olmuştur'' dedi ve komisyona başvuru yöntemleri ve gerekli belgeler konusunda, başvuru yapmak isteyenlerin en kısa sürede bilgilendirileceğini söyledi.

PAPADOPULOS DAVAYA CAN ALICI DARBE VURDU
Rum basınının olaya şüpheyle yaklaşmasına karşı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos da, bazı Rumların KKTC'de kalan mallarının tazmini için Tazmin Komisyonu'na başvurmaya hazırlandığını doğruladı. Fileleftheros gazetesinin verdiği haber üzerine açıklama yapan Papadopulos, başvurucak Rumlar'ı "Kıbrıs davasına can alıcı darbe vurmakla'' suçladı.

GKRY Savunma Bakanı Kiriakos Mavronikolos da, böyle bir girişimin KKTC'yi tanıma anlamına geleceğini ve ihanet olarak değerlendirilmesi gerektiğini öne sürdü. Girne Metropoliti Pavlos ise eleştirilerini daha da ileri götürerek, gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını ve başvuru yapanların vatana ihanetle' yargılanmalarını talep etti.

KKTC VATANDAŞLARINA PASAPORTU ŞARTI YOK
Bu arada, dün bir gazetede yayımlanan habere göre, KKTC vatandaşlarının Rum pasaportuyla Türkiye'den çıkmalarını yasaklayan gizli bir genelge yayımlandığı haberi yalanlandı. Habere göre, KKTC vatandaşlarının hamili bulundukları gümrük kapılarına gönderdiği genelge ile "ülkeye girilen pasaportla çıkış yapılması'' kuralı getiriliyor, Türkiye'ye T.C. pasaportu ile giren, Türkiye'den AB ülkelerine Rum pasaportuyla çıkmak isteyen KKTC vatandaşlarına kısıtlama getiriliyor. Haber, Dışişleri Bakanlığı'nca yalanlandı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır