kapat
12.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Şimdi Erdek moda

Oğlu Bilal'i önceki gün evlendiren Başbakan Erdoğan, dün eşi ve çocuklarıyla Ramsey'in sahibi Remzi Gür'ün Ekinlik Adası'ndaki yazlığına tatile gitti. Çiçeği burnunda Erdoğan çifti de aynı adada balayında

Küçük oğlu Bilal Erdoğan'ı önceki gün 10 bin kişinin katıldığı bir nikah töreni ile evlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün eşi Emine Erdoğan ve kızları ile birlikte Başbakanlığa ait ATA uçağıyla Bandırma'ya gitti. Erdoğan Ailesi, Ramsey'in sahibi Remzi Gür'ün Ekinlik Adası'ndaki yazlığında düğün yorgunluğunu atacak.

Düğünün ardından Erdoğanlar'ın Üsküdar'daki evine giden ve gece yarısı buradan çıkarak izlerini kaybettiren çiçeği burnundaki çift de balayını aynı adada ama farklı bir mekanda geçirecek. Başbakan'ın bugün Ankara'ya dönmesi beklenirken; Emine Erdoğan, kızları ve yeni çiftle birlikte 10 gün tatil yapacak.

11 BAVULLA GİTTİLER
Erdoğan Ailesi, geçtiğimiz yıllarda da tatillerini, çocuklarının yurtdışındaki eğitim masraflarını karşılayan Ramsey'in sahibi Remzi Gür'ün, Avşa Beldesi'ne bağlı Ekinlik Adası'ndaki yazlığında geçirmişti.

Yılın düğününün ardından Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki evlerinden tatile giden Erdoğan Ailesi'nin beraberlerinde götürdükleri bavulların çokluğu dikkatlerden kaçmadı. Düğün sabahı evden ilk olarak 11 adet bavul çıktı. Bavullar korumalar tarafından otomobillere yerleştirilirken; kapıda Emine Erdoğan, kızları Esra ve Sümeyye ile göründü. Bayan Erdoğan makam otomobiline binerken, kızları başka bir otomobile bindi. Kısa süre sonra evden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çıktı.

SAFRAN YATINA BİNDİLER
Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtsız bırakan Erdoğan, Fenerbahçe'nin İstanbulspor'a yenilgisiyle ilgili bir soru üzerine ise sessizliğini bozarak "Böyle olmasını istemezdim" dedi.

Başbakan Erdoğan, eşi ve kızlarıyla birlikte Sabiha Gökçen Havalimanı'na doğru yola çıktıktan kısa bir süre sonra kendisini takip eden basın mensuplarının içerisinde bulunduğu araçların önü polis tarafından kesildi. Basın mensuplarını atlatmayı başaran Erdoğan ve ailesi, ATA uçağına binerek Bandırma'ya hareket etti. Bandırma 6. Ana Jet Üssü'ne gelen Başbakan Erdoğan ve ailesi, buradan karayoluyla Erdek'e geçti. Başbakan ve yakınları, buradaki iskelede kendilerini bekleyen 'Safran' adlı yatla Ekinlik Adası'na hareket etti.

Okluk Koyu'ndan Ekinlik Adası'na
8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde Marmaris Gökova'daki Okluk Koyu'nun yıldızı parlamıştı. Özal'ın Ege'nin bu şirin kasabasını tercih etmesiyle birlikte, Okluk Koyu'nun da daimi ziyaretçileri değişmişti. Hem tatil yapıp hem çalışmak isteyen Özal, buraya bir de Devlet Konukevi yaptırmıştı. Bu nedenle de koy, halka kapatılmıştı.

SESSİZLİĞİYLE ÜNLÜ
Özal'ın ölümüyle birlikte Okluk Koyu eski sakinliğine büründü. Artık Marmara'nın tam ortasında, sessizliği ile bilinen Ekinlik Adası gündemde. Erdoğan'ın başbakan olmadan önceki yıllarda da Ekinlik'te tatil yapması, başbakan olduktan sonra da ailesinin Marmara'nın tam ortasındaki bu şirin beldeyi tercih etmesi Ekinlik'i ünlü yaptı.

Marmara Denizi ortasında ufak bir ada olan Ekinlik; Avşa Belediyesi'ne bağlı. Adada aynı ismi taşıyan bir de köy bulunuyor. Adada otel ve motel bulunmazken, sadece sınırlı sayıda pansiyon hizmet veriyor. Adanın bir ufak marketi, birkaç kafeteryası ile bir fırını var. Halk, gündelik ihtiyaçlarını en yakın yerleşim yeri olan Avşa Adası ve Erdek'ten temin ediyor. Yaz aylarında sebze ve meyve satan tekneler de adayı sık sık ziyaret ediyor. Avşa Belediyesi sadece emlak ve arsa vergilerini topluyor; bu yüzden de ada çok yavaş ve düzensiz bir şekilde gelişiyor. Küçük olması ve plajlarının fazla olmaması dolayısıyla turistik yönden fazla gelişememiş.

NASIL GİDİLİR?
Ekinlik adasına doğrudan ulaşım Türkiye Deniz Yolları İşletmesi feribotu ile Erdek üzerinden sağlanıyor. Kış ve yaz aylarında haftada iki kez sefer yapılıyor. Bunun yanında Ekinlik ile Avşa Adası arasında sürekli motor seferleri mevcut. İstanbul'dan Avşa'ya deniz otobüsü (İDO) ile 3 saatte veya yolcu gemisi (TDİ) ile 6 saatte ulaşılabilir. Bununla birlikte Avşa adasından Erdek, Tekirdağ ve Silivri limanlarına tarifeli feribot seferleri mevcut.

MODACILAR YILIN DÜĞÜNÜNÜ MASAYA YATIRDI

Gelin 'şık', damat 'eh işte' kayınvalideler ise 'rüküş'
Tasarımcısının, "Özel bir ekip tarafından özel olarak tasarlandı" dediği Reyyan Uzuner'in türbanlı gelinliği modacılardan tam not aldı. Kayınvalideler sınıfta kaldı

Yılın en çok konuşulan ve merak edilen nikahı, pazar günü gerçekleştirildi ama yankıları hala sürüyor. Bu kez de nikahın en şık ve en rüküşleri konuşuluyor. Binlerce davetlinin katıldığı nikahta bayan konuklar arasında türbanlı, çarşaflı olanlar da vardı; dekolteli, mini etekliler de...

Yine de nikahta en çok gelin ve damat ile kayınvalidelerin tarzları konuşuldu. Türkiye'nin en ünlü modacıları, nikahtaki değişik çizgileri yorumladı. Çıkan sonuç, genç gelin Reyyan Uzuner'in lehineydi. Uzuner, modacılardan tam not alırken, damat Bilal Erdoğan sınıfı zar zor geçti, kayınvalideler ise sınıfta kaldı. Reyyan Uzuner'in gelinliği, Bağdat Caddesi'ndeki 'First Lady Butik' tarafından özel olarak tasarlandı. Gelinliğin tasarımcısı, First Lady Mağaza Müdürü Naz Şentürk, gelinlik için bir ekibin günlerce çalıştığını ve modelinin özel olarak tasarlandığını söylüyor. İşte Türkiye'nin en gözde tasarımcılarının gözünden 'nikah modası' yorumları...

Canan Yaka

Çok zarif bir gelinlik
Gelinlik çok zarif ve sadeydi. Başbakanın gelini çok güzel bir kız, gelinliği yakışmıştı. Çok iddialı değildi. Damadın smokini bu ara çok moda. Bu yüzden kravat ya da papyon kullanılmaması çok doğal. Gelin ve damadın birbirine çok yakıştığını düşünüyorum.

Dilek Hanif

Bence hepsi çok hoştu
Nikahtaki giysileri beğendim. Gelin çok zarifti. Gelinlik sıradan olsa da, güzeldi. Kayınvalidelerin giyim tarzları modacı olarak beni rahatsız etmedi. Çok abartılı değillerdi. Nikah töreninde payetli pullu giymeleri normal. Damat revaçta olan bir yaka tercih etmiş.

Barbaros Şansal

Kravatsız oluşu fiyasko
Nikahta türbanlı başların altında spagetti ya da iğne topuklu ayakkabılar giyen hanımlar vardı. Kadınların giyimi abartılı ve uyumsuzdu. Kayınvalideler o saatte yapılan bir nikah için fazla şıktı. Çok çiçekli böcekli giyinmişler. Gelinliğin dikişi ve işçiliği ise çok temizdi ama özel tasarım olmadığını düşünüyorum. Damadın kravatsız ya da papyonsuz oluşu ise bence fiyasko.

Nur Yerlitaş

Anneler özensiz giyinmiş
Gelin ve damat bence muhteşem görünüyordu. Tesettürlü gelinlikte dantel kullanma fikri bence çok iyi. Zaten gelin de Barbie bebek gibiydi. Damadın smokini modern ve abartısızdı. Gelinlik ve damatlık için olumsuz bir şey söyleyen bence ayıp eder. Aileler ise her zamanki tarzlarını sergilediler. Bence kayınvalidelerin giysileri çok özensiz ve sıradandı.

Nebahat KOÇ - Bülent ERGÜN - Umut TÜTÜNCÜ - Özlem YURTÇU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır