kapat
12.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

CHP ek vergi için mahkemeye gidiyor

CHP'li 120 milletvekili, 'motorlu taşıtlara ek vergi' düzenlemesinde yürürlüğün durdurulması ve iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne dava açtı

CHP, ek motorlu taşıtlar vergisinin yürürlülüğünün durdurulması ve iptali istemiyle 2'nci kez Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, 120 milletvekilinin imzaladığı dava dilekçesini Anayasa Mahkemesi Genel Sekreterliği'ne verdi. Daha sonra açıklamalarda bulunan Koç, Anayasa Mahkemesi'nin, motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasına ilişkin düzenlemenin 23 Temmuz 2003 tarihinde yürürlüğünü durdurduğunu ve iptal ettiğini anımsattı. Koç, hükümetin, henüz bu kararın gerekçeli kararı yayımlanmadan, "yangından mal kaçırırcasına yeni bir düzenleme yaptığını" söyledi.

Koç, "Hükümet; hukuk devletiyle, halkıyla, yasayla, TBMM'nin iradesiyle inatlaşarak bunu tekrar çıkarıyor ve yürürlüğe koyuyor" dedi. 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu'na göre ödenen verginin gelir ve kurumlar vergisinden düşülemeyeceğini ifade eden Koç, getirilen son uygulamada ödenecek ek taşıt vergisinin gelir ve kurumlar vergisinde gider yazılmasının öngörüldüğünü kaydetti. Koç, ücretliler gider yazamayacağı için, bu durumun Anayasa'nın eşitlik ve hukuk devleti ilkesine aykırı olduğunu savundu. Koç, bu dava ile Anayasa Mahkemesi'ne bugüne kadar 11'inci başvurularını yaptıklarını söyledi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır