kapat
12.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Sabancı I-Bimsa'dan çıkıyor

Bilişim dünyası son günlerde, Sabancı-IBM ortaklığıyla 1975 yılında kurulan I-Bimsa şirketinin hisselerinin tümünün IBM'e devredileceğini konuşuyor.

Sabancı Grubu'nun telekomünikasyon sektörüne ağırlık vermek istediği ve yüksek hacimli projelere ağırlık vereceği söyleniyor. Telekom özelleştirmesi ve 1 Ocak 2004 tarihinde telekom sektöründe tekelin ortadan kalkacak olması pek şirket de olduğu gibi Sabancı Grubu'nda da yeniden yapılanmaya neden oldu. Grup bir süre önce internet ve telekom girişimlerini biraraya toplayarak, servislerini yeniden yapılandırma kararı almıştı. IBM Türk ve Sabancı Grubu'nun konuyla ilgili olarak yakında açıklama yapması bekleniyor. I-Bimsa yetkilileri şirketin bu değişimden etkilenmeden faailiyetlerine devam edeceğini söylüyor.

ORTAKLIK BİTİYOR
IBM-Sabancı ortaklığı bilişim sektörünün en büyük yabancı ortaklıklarından biriydi. Başta Sabancı Grubu'na ait şirketlere bilgi işlem hizmetleri sunan I-Bimsa, daha sonra faaliyet alanını genişletti. Büyük ve orta boy şirketlere yazılım, donanım, hizmet, danışmanlık ve özel uygulamalar sunan şirket, özellikle üretim sektörüne yönelik çözümleriyle dikkat çekiyor.

121 çalışana sahip şirket 2002 İnterpro Bilişim 500 sıralamasında 52. sırada yer alıyor. I-Bimsa 2000 yılında yaklaşık 15 milyar 15 trilyonluk gelirini 2002 yılında krize rağmen yaklaşık 39 trilyona çıkarmıştı.

Timur SIRT


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır