kapat
12.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

'Sorunu çabuk çözün'

Bankacılar sordu
İmar Bankası olayı borçlanmayı etkiler mi

Babacan yanıt verdi
Sistem etkilemesin diye çalışıyoruz

Devlet Bakanı Ali Babacan, dün İstanbulda bankacılarla biraraya gelerek, sektörün sorunlarını masaya yatırdı. Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti ve Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı makro ekonomik gelişmeleri anlattıkları bir sunumu bankacılarla paylaşırken, bankacılar da Bakan Babacana İmar Bankasında yaşanan olayların sektörü zedelediğini ilettiler.

Edinilen bilgiye göre bankacılar, İmar Bankasında yaşanan çifte ve kayıt dışı hesapların yaratacağı zararın boyutu hakkında bilgi isterken, Bakan Babacana bu sorunun çok çabuk çözülmesi gerektiği görüşünü aktardılar.

3.5 SAATLİK ZİRVE
Bankacıların İmar Bankasında ortaya çıkan bono krizi konusunda da bilgi istediği belirtilirken, Hazine yönetimine bu durumun borçlanma programını etkileyip etkilemeyeceği konusunda da endişelerini ilettikleri bildirildi.

Yaklaşık 3.5 saat süren toplantının ardından basına bir açıklama yapan Bakan Babacan ise İmar Bankası hakkında her türlü bilgiyi BDDKnın açıklayacağını, çalışmaların hızla yürütüldüğünü söyledi. Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ise İmar Bankasında yaşanan gelişmelerin sektörde sıkıntı yarattığını belirterek, Bu tip olaylar sisteme güveni zedeler. Biz bu olayların tez elden çözüme kavuşturulmasını ve belirsizliklerin giderilmesini istiyoruz. Bu konuda BDDK ile de görüşmelerimiz oldu. dedi.

Bankacılarla ekonomi kurmaylarının zirvesine aralarında Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Koçbank Genel Müdürü Halil Ergür, Citibank Türkiye Genel Müdürü Mark Robinson, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Eximbank Genel Müdürü Ahmet Kılıçoğlu, Finansbank Genel Müdürü Onur Umut, Dışbank Genel Müdürü Faik Açıkalın, Tekfenbank Genel Müdürü Mehmet Nazmi Erten, TSKB Genel Müdürü Halil Eroğlu'nun da bulunduğu çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Devlet Bakanı toplantı çıkışında yaptığı açıklamada toplantının ana gündem maddelerinin makro ekonomik hedefler olduğunun altını çizerek, IMF ile ilişkilerin de ele alındığını bildirdi. Babacan, 2004 yılından sonra IMF ile devam edip etmeyecekleri konusunda henüz bir karara varılmadığını belirterek, bu konunun 2004 yılına kadar netliğe kavuşacağını belirtti.

HEDEFLER ÖNEMLİ
İçeriği şu anda tamamlanmış olan yeni Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Yasa Tasarısı'nın açılır açılmaz Meclis'e sunulacağını bildiren Babacan, şunları kaydetti Üç yıllık bütçe uygulamasını getiriyoruz. Türkiye'de ilk defa...Bundan sonra maliye politikalarımızı belirlerken kısa vadeli, sadece bir yıllık değil, üç yıllık bütçeler yapılacak ve bu üç yıllık bütçeler kayan pencere uygulamasıyla her yıl, önümüzdeki üç yılı kapsayacak şekilde düzenlenecektir.

Bankacılık sektörünün sorunlarına da işaret eden Babacan, bu alandaki kararlılıklarını sürdürdüklerini ve bundan sonra da sektörün sorunlarını giderecek adımlar atmaya devam edeceklerini kaydetti.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır