kapat
12.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Rumeli Holding'e mali polis kıskacı

Uzanlar'ın sahibi olduğu 81 şirket ile Star Gazetesi, Star TV ve Telsim'in de içinde bulunduğu Rumeli Holding'e mali şube ekipleri baskın düzenledi. Evraklara el kondu

Uzanlar şimdi de mali polis kıskacında. Uzan Ailesine ait 81 şirket ile Rumeli Holding Genel Merkezi'ne İstanbul Mali Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından baskın düzenlendi. Dün sabah saat 09.00'da başlayan ve pek çok noktada aynı saatte start aldığı için 'Eşgüdüm Operasyonu' adı verilen baskında şirketlere ait çok sayıda evrak ile belgeye el kondu. 3'er kişiden oluşan 10 mali şube ekibi de operasyonun başlama saatinde Star Gazetesi, Star TV, Kanal 6 TV, Kral FM, Power FM, Süper FM ve Telsim'in de içinde bulunduğu Rumeli Holding'in İkitelli'deki Genel Merkezi'ne geldi.

İZMİR'DE DE BASKIN
Operasyonun başlangıcı aralarında Kemal Uzan'ın da bulunduğu 16 kişinin mal varlıklarına ay başında ihtiyati tedbir konmasıyla başladı. Aradan geçen hukuki sürecin ardındna 81 şirkette kıymetli mal ve evrakların zaptına karar verildi. Dün de 50 mali şube polisinin görev aldığı 'Eşgüdüm Operasyonu' ile kıymetli mal ve evrak tespiti gerçekleştirildi.

Uzan Grubu'na ait İzmir'de faaliyet gösteren 4 şirkette de mali polis tarafından tespit yapıldı.

Adabank'ta ihtiyati tedbir kararı kalktı
Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı Adabank üzerindeki ihtiyati tedbiri kaldırdı.

Şişli 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin mal varlıkları üzerine ihtiyati tedbir koyduğu Uzan Grubu'na ait 82 şirket arasında yer alan Adabank'taki tedbire, BDDK itiraz etti. İtirazı değerlendiren üst mahkeme ''bankanın sahibinin Uzanlar olmasına rağmen, yönetiminin BDDK tarafından atanan kişilerce yürütülüyor olmasını'' dikkate alarak Adabank üzerindeki ihtiyati tedbir kararını kaldırdı.

Bu arada Uzan grubuna ait şirketlerde inceleme sürüyor. Cem Uzan, babası Kemal Uzan, amcası Yavuz Uzan ile Erol Kırbaş, Birol Çilingir, Yaşar Avni Güray, Gürol Demirkol, Hilmi Başaran, Sadık Karagöz, Sadettin Pak, Mustafa Say, Mehmet Koray, Çiğdem Karakoç ve Nedim Çokçok'un başlarında bulunduğu incelemeye alınan şirketlerden bazıları şöyle Telsim, Star Medya Grubu'ndan Star TV, Teleon, Starmax, Kral TV, Kral FM, Joy FM, Süper FM, Star gazetesi, Rumeli Nakliyat, Yapı Ticaret A.Ş., ABC TV Servisi A.Ş. Çukurova Elektrik, Aysan A.Ş, bütün finans şirketleri, Limoş A.Ş, Merkez Yatırım A.Ş., inşaat şirketlerinin tamamı, Rumeli Çelik A.Ş., Pamukova Telefon, Kepez Elektrik.

Müslüm SARIYER - Salih AYDIN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır