kapat
12.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Sigara yasağı AB'ye girdi

1 Ocak 2004 gününden itibaren İrlanda'daki bar ve restoranlarda sigara yasaklandı. Hollanda ve Norveç de aynı yasayı uyguluyor

AMERİKALILAR TARTIŞIYOR
Bar ve restoranlarda sigara içilmesini engelleyen yasa Avrupa Birliği'ne giriyor. Amerika'da destek gördüğü kadar, tepki de çeken yasayı ilk uygulayan AB ülkesi İrlanda olacak. 1 Ocak 2004 gününden itibaren İrlanda'daki bar ve restoranlarda sigara yasaklanıyor. Sigara karşıtları yasayla sevince boğulurken tiryakiler yasağın tepki çekeceğini ve uygulanmasının da mümkün olmadığını savunuyor.

SİGARA İÇEN DIŞARI ÇIKACAK
Bar ve pub sahipleri yasaya karşı çıkıyor. Çünkü müşterileri sigara içmek için dışarı çıkmak zorunda kalacak. Aksi halde işletme sahibini yüklü bir para cezası bekliyor. Sigara tiryakilerine bir 'kötü haber' de aynı yasayı uygulamaya hazırlanan Hollanda ve Norveç'ten geldi. Ön tasarıları kabul eden iki ülkeden Norveç sigara yasağını ilkbaharda, Hollanda ise 2005'te yürürlüğe sokacak.

WHOOPIE YASAK DİNLEMİYOR
Hollywood'un en sevimli yıldızlarından Whoopie Goldberg başarılı oyunculuğu kadar sigara tiryakiliğiyle de ünlü. Ünlü yıldızın yaşadığı New York şehrindeki bar ve restoranlarda da sigara yasak. Fakat bu yasak Goldberg'in umurunda değil. O bir restorana gidiyor, masasına oturuyor ve çantasından sigarasını çıkartıp yakıyor. Sevimli yıldızın kendisini uyaranlara yanıtı da hazır "Çek defterim hep yanımda. Çekimi yazarım, sigaramı yakarım. İstedikleri kadar ceza kessinler..."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır