kapat
12.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

"Bağımsızlık" timleri Süleymani'nin peşinde

İsrail'in kuzey sınırında yeniden gergin günler başladı. Terör örgütü Hizbullah, konuşlandığı Lübnan sınırından İsrail topraklarına saldırı düzenleyince İsrail ordusu da misilleme yaptı.

Sınırdan İsrail'e atılan roket saldırısında 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Bunun üzerine İsrail de tank ve helikopterlerle Lübnan'ın sınıra yakın noktadaki Hizbullah mevzilerini ateşe tuttu. Hizbullah'ın saldırısını bir süredir bu ülkede bulunan İran asıllı Kasım Süleymani'nin düzenlediği tahmin edilirken, İsrail'in de karşı saldırıları gizli servisi Mossad'ın "hedef listesinde" ilk sırada bulunan Süleymani'ye yönelik yaptığı sanılıyor.

"O ARTIK ÖLÜ BİRİ"
İngiliz basınının haberlerine göre son iki ay içinde Mossad, Lübnan'a iki kez operasyon düzenledi. Her ikisinde de hedef Süleymani'ydi. 1994 yılında Arjantin'deki bir Musevi merkezine bombalı saldırı düzenleyerek 85 kişinin ölümünden sorumlu tutulan Süleymani için Mossad Başkanı Meir Dagan'ın yakın adamlarına "O artık yürüyen bir ölü" dediği ve hedef listesinin başına yerleştirdiği söyleniyor. İsrail'in "yurtdışındaki düşmanlarını devre dışı bırakmakla" görevli Mossad'a bağlı Independence (Bağımsızlık) adlı özel birimi yeniden etkin kılan Dagan ve ekibi geçtiğimiz cumartesi günü Süleymani'yi kıl payı kaçırdı. Lübnan'ın başkenti Beyrut'un dış semtlerinde Süleymani'nin en yakın adamlarından biri otomobiline yerleştirilen 2 kiloluk bombanın patlaması sonucu öldürüldü.

HEPSİ ESKİ KOMANDO
Sunday Times gazetesine göre Dagan haberi Tel Aviv'de bir villada toplantıdayken aldı. Kendisine bilgi veren kişiye "İyi iş. Şimdi işe geri dönün" dedi. Dagan'ın Independence ekibinde hepsi birçok dil bilen eski komandolar görevli. Birçok farklı ülkede yakalanmadan operasyon yapmak üzere eğitiliyorlar. Filistinli terör örgütleri ve Lübnan'dan saldıran Hizbullah en büyük hedefleri. İki ay içinde bir El Kaide lideri ve bir de üst düzey Hizbullah yetkilisini operasyonla öldürdüler. Yeni hedef Süleymani aynı zamanda Kudüs Gücü adıyla bilinen İranlı bir örgütün lideri.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır