kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Nikâhta takı takılmayacak

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile Reyyan Uzuner'in 10 Ağustos'taki düğünleri için geri sayım başladı. Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'nda yapılacak nikâha, 14 bin kişi davet edildi. Tam bin 200 polisin görev yapacağı nikâhta takı merasimi olmayacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın küçük oğlu Bilal ile nişanlısı Reyyan Uzuner'in nikah törenleri 10 Ağustos 2003 günü İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak. Devlet protokolünden, Erdoğan'ın Kasımpaşa'dan arkadaşlarına kadar, geniş bir yelpazeyi kapsayan davetlilerin sayısı 14 bin. Birkaç gündür süren Lütfi Kırdar'ın önünde yoğun güvenlik önlemleri, pazar günü doruğa çıkacak. Tam bin 200 polisin görev yapacağı nikahın en ilginç yanı ise takı merasiminin yapılmayacak olması. İki ailenin ortak aldığı bu karar yakın çevreye de bildirildi.

İMAM NİKÂHLARI KIYILDI BİLE
AKP İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş'ın Sapanca'daki villasında 27 Temmuz'da gerçekleşen nişan töreninden bir gün önce Reyyan Uzuner'le Bilal Erdoğan'ın imam nikahları kıyıldı. Sapanca'daki nişan töreni ise bir anlamda kına gecesi özelliği de taşıyordu. Nişanda mor üzerine beyaz dore işlemeli bir tuvalet giyen ve saçları açık olan Reyyan Uzuner'in gelinliği de nişan kıyafetiyle aynı yerde dikildi.

Nişan töreninde gerçekleşen kına sırasında ilginç enstantaneler yaşandı. Geleneklere göre gelin, kayınvalide avucuna altın koymadan kına yaktırmıyor. Reyyan da kına yakılırken, kayınvalidesi Emine Erdoğan'ın avucuna altın koymasını bekledi. Emine Erdoğan da gelininin yanına gelerek geleneklere uygun olarak avucuna bir cumhuriyet altını koydu.

GELİNLİK VE DAMATLIK HAZIR
Nişan töreninde kına yakıldığı için düğünden önce ayrıca bir daha kına gecesi yapılmayacak. Nikah hazırlıkları ise planlandığı şekilde gerçekleşiyor. Reyyan Uzuner'in çok gizli tutulan ve nerede diktirildiği sır gibi saklanan gelinliğinin bitmek üzere olduğu öğrenilirken, Bilal Erdoğan'ın damatlık konusundaki ısrarı da devam ediyor. Terziye diktirmek yerine hazır bir elbise giymeyi tercih ettiği öğrenilen Bilal Erdoğan'ın açık renkli takımları yeğlediği belirtildi.

SALON DAR GELEBİLİR
Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu'nda gerçekleşecek nikahı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ya da Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıyacak. Nikahı kıyacak belediye başkanı hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın karar vereceği öğrenildi. Salon ise 7 bin dolara kiralandı. Nikahta konuklara yiyecek, içecek türü ikramda da bulunulmayacak.

Bu arada Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu'nun, 3 bini oturarak, 2 bini de ayakta toplam 5 bin kişi kapasiteli olduğu, masalara yapılabilecek müdahalelerle (küçük masa kullanımı gibi) kapasitesinin 10 bine kadar çıkarılabileceği belirtildi.

KOMUTANLAR KATILMAYACAK
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve üst düzey komutanların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan'ın düğününe gitmeyecekleri ortaya çıktı. Komutanların aynı tarihte 1'nci Ordu komutanlığı'na atanan Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Genelkurmay Karargahı'nın bahçesinde saat 17.30'da düzenlediği veda resepsiyonuna katılacakları bildirildi.

Kız evine ziyaretçi akını
Necmettin Bilal Erdoğan ile evliliklerine 4 gün kala Reyyan Uzuner'in Fatih'teki evi basın mensupları ve akrabalarının akınına uğradı. Sabahın erken saatlerinden itibaren apartman girişinde beklemeye başlayan basın mensupları, Uzunerler'in 2'nci kattaki dairesine çıktı. Ancak, tüm ısrarlara rağmen evin kapısı basın mensuplarına açılmazken, kapı ardından Reyyan Uzuner'in evde olmadığı söylendi.

Öğle saatlerinde ise, Uzuner ailesinin yakınları ziyarete gelmeye başladı. Israrlı sorulara rağmen yakınları tarafından da herhangi bir bilgi verilmedi. Eve ilk ziyarete gelen Uzunerler'in üç yakını, yaklaşık 5 dakika dış kapıda bekledi. Dış kapının açılması ile birlikte basın mensupları ile apartmana giren Uzunerler'in akrabaları, yanlışlıkla karşı dairenin ziline bastılar.

ANNEANNE HEYECANLI
Basın mensuplarının uyarısı ile karşı dairenin kapısına geldiler. Basın mensuplarının da kapıda olduğunu gören Uzuner ailesi, kapının küçük aralığından yakınlarını içeri aldı.

Reyyan Uzuner'in Fatih'teki Sofular Mahallesi'nde evlerinde bulunan anneanne Mukaddes Çıtlak, evden çıkarken, basın mensuplarına kısa süre bilgi verdi. Torunu Reyyan'ın çok heyecanlı olduğunu belirten anneanne, "Biz de çok heyecanlıyız. Ancak bu heyecan kızımızın mürüvvetini görecek olmamızdan kaynaklanıyor" dedi.

Muhafazakârların gözde okulu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın küçük oğlu Bilal Erdoğan'ın, yaşamını Reyyan Uzuner ile birleştirecek olması, gözleri gelinin de okulu olan Şefkat Koleji'ne ve Vakfı'na çevirdi

Şefkat Vakfı 22 Ocak 1986 yılında Bahçelievler merkezli olarak kuruldu. 23 kurucusu bulunan vakfın, tümü kadınlardan oluşan on yönetim kurulu üyesi var. AK Parti İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş'ın eşi Meliha Yalçıntaş da yönetim kurulunda yer alıyor.

GELİNİN ANNESİ VEZNEDAR
Vakıf yönetim kurulu üyeleri yüksek öğrenimli kadınlardan oluşuyor. Aralarında, hukukçu, eczacı gibi kariyer sahibi kadınlar yer alıyor. Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Nevin Palancı'nın yaptığı vakıfta, gelin Reyyan Uzuner'in hukukçu annesi Reyhan Uzuner de veznedar olarak görev yapıyor. Anne Uzuner aynı zamanda türbanlı bayanların oluşturduğu Hukukçu Hanımlar Derneği'nin de üyesi.

Vakfın Yenibosna ve Gaziosmanpaşa'da okulları bulunuyor. Yenibosna'daki okulun adresi aynı zamanda vakfın merkezi olarak kullanılıyor. Okul binası daha önce huzurevi olarak düşünüldü, ancak daha sonra okula çevrildi. Vakıf merkezi olarak da kullanılan Yenibosna'daki okul binasında genel kurul toplantıları da yapılıyor.

Vakfın Yenibosna'daki okulunda ana sınıfıyla birlikte ilköğretim eğitimi verilirken, Gaziosmanpaşa'daki okulda ise eğitim aşaması kolej sınırına kadar yükseliyor.

KIZ LİSESİ OLARAK KURULDU AMA...
Kolejin de daha önce kız lisesi olarak kurulduğu öğrenildi. Ancak daha sonra zorunlu olarak karma eğitime geçilmesi nedeniyle de okulda eğitim sistemi değişti. 1990'da kurulan kolejde kız ve erkek öğrenciler birlikte eğitim alıyor. Vakıf okulların dışında çok sayıda hayır işi de yapıyor. Vakıf, okulda ekonomik sıkıntı içinde olan 30 öğrencinin okutulması, Marmara Depremi'nden sonra Sakarya'da 7 ev yapımı, kırsal kesimlere giyecek, yiyecek yardımı yapılması gibi faaliyetleri de bulunuyor.

Kasımpaşa'da düğün heyecanı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Necmettin Bilal Erdoğan'ın düğünü için Kasımpaşalılar'ı da unutmadı. Erdoğan, Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki komşularının yanı sıra doğup büyüdüğü Kasımpaşa'daki aile dostlarını ve komşularını da oğlunun nikah töreni için davet etti.

Erdoğan, mahallenin bakkalından dövizcisine, berberinden emlakçısına kadar herkese oğlunun düğün davetiyesini ulaştırdı. Lütfi Kırdar'da 10 Ağustos'taki düğüne mutlaka gideceklerini belirten Kasımpaşalılar, "Tayyip Bey'in büyük oğlunun düğününe de gitmiştik. Bizi hala unutmaması çok sevindirici. Biz Başbakan Tayyip'in düğününe değil, vatandaş Tayyip'in düğününe gidiyoruz" diye konuştular.

Gümüş şekerlik alârmı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın küçük oğlu Bilal Erdoğan'ın 10 Ağustos'ta gerçekleşecek nikah töreninde davetlilere, ağabeyi Burak Erdoğan'ın törenindeki gibi özel gümüş kaplama sandık şekerlikler içinde çikolata ikram edilecek. Türkiye'nin dört bir yanında 10 bin gümüş kaplama şekerlik bulmak için arayışlar sürerken, kuyumculara tanesi 3.5 milyon liradan sipariş verildiği öğrenildi.

Salim YAVAŞOĞLU - İnci DÖNDAŞ - Nebahat KOÇ - Güngör KARAKUŞ - Mustafa KAYA - Salim YAVAŞOĞLU - Ercan SARIKAYA - Doğu DOLANER


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır