kapat
05.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Mustakbel gelin siir yaziyor, resim ve ebru susleme yapiyor

Basbakan Erdogan'in oglu Bilal'le dunyaevine girmeye hazirlanan Reyyan Uzuner, sanata, ozellikle de siir, resim ve ebru sanatina merakli

Basbakan Tayyip Erdogan'in kucuk oglu Bilal'le buyuk gizlilik icinde nisanlanan Reyyan Uzuner'in okul yasaminda basarili, duygusal ve biraz da yaramaz bir ogrenci oldugu ortaya cikti. Fatih Ilkogretim Okulu'ndan pekiyi dereceyle mezun olan 869 numarali gelin adayi, arkadaslari arasinda, "5-E sinifinin fazla goze batmayan ogrencisi" olarak aniliyor. Mustakbel gelin, sinifta fazla one cikmamasina karsin, mezuniyet musamerelerinde aktif olarak yer almis. Arkadaslari, Uzuner'in duygusal oldugu kadar canliligi ve yaramazligi ile de tanindigini belirtiyor.

HOCASI YERINI DEGISTIRMISTI
Ailenin en buyuk kizi Reyyan'in kardesleri Revha ve Fatma Ravza da ilkokulu ayni okulda okudu. Istanbul Buyuksehir Belediyesi Ulasim A.S.'de calisan Muhendis Orhan Uzuner ile hukukcu olan ancak meslegini yapmayan anne Reyhan Uzuner'in cocuklari Reyyan, hafiz olan anneannesinin hocalik yaptigi Fatih Ilkogretim Okulu'nun karsisindaki Kur'an kursuna devam etti. Kursun ardindan lise egitimine kuruculari arasinda AKP milletvekili Nevzat Yalcintas'in esi Meliha Hanim'in da bulundugu Sefkat Vakfi'nin Gaziosmanpasa'daki okulu, Sefkat Koleji'nde devam etti. Ailenin en buyuk kizi Reyyan'in liseden hangi yil mezun oldugu ya da mezun olup olmadigi ise belirsiz. Reyyan'in, lise mezunu oldugu belirtiliyor ancak okul yonetimi, tasdikname alarak, okuldan ayrildigini ifade ediyor.

TEMSILLERDE SAHNEYE CIKTI
Mustakbel gelinin okul arkadaslari Reyyan'in duygusal ve sevgi dolu bir ogrenci oldugunu belirtiyor. Sinif arkadasi Goknur Cura, Reyyan'in cok caliskan bir ogrenci oldugunu soyluyor ve sadece musamerede beraber oynadiklarini ekliyor. Reyyan'in siniftaki en yakin arkadasi Berra Topcu da birinci siniftayken ayni sirada oturduklarini, haylazliklari yuzunden ogretmenin siralarini ayirdigini anlatiyor. Bir diger sinif arkadasi Ceyda Basyesil de Reyyan'in cok iyi bir insan ve iyi bir ogrenci oldugunu belirtiyor. Basyesil, "Okul musameresinde oynadigimiz 'Bir Damla Gozyasi' adli piyeste asi bir kizi canlandirmisti. Ayni zamanda cok guzel resim yapardi. Ajandasina da hep kiz ve bebek resimleri yapiyordu." diye konusuyor. Ilkokul sonrasindaki egitim hayatinda daha faal bir ogrenci olan Reyyan Uzuner'in siir, resim ve ebru sanatinda buyuk yetenegi oldugu belirtilirken, bu konuda okullararasi yarismalarda cok sayida odulleri de bulunuyor.

Nehahat KOC


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
GREENCARD
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir