kapat
04.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Yazilim harcamasinda Turkiye Avrupa'nin 50'de biri kadar

Turkiye'nin toplam bilgi ve iletisim teknolojisi yartimlari bati Avrupa ulkelerinin 50'de birine denk geliyor.

Avrupa Birligi'ne uyum projesine bilgi teknolojilerinin de dahil edilmesi gerekiyor. Sadece eDevlet projeleri degil daha fazla kisinin bilgisayar kullanmasi ve internet erisimi icin destek sart.


Ozellikle uygulama yazilimi pazari bilgi teknolojisi yatirimlarinda onemli bir gosterge olarak kabul ediliyor. Sahip oldugunuz donanim ve isletim sistemi yatirimlarindan cok, yatirimlariniza yon veren uygulama yazilimlari bilgi teknoloojisi yatirimlarinin basarisini dogrudan etkiliyor. Turkiye'de bilgisayarlara "sihirli degnek" yaklasimi hala devam ediyor. Interpro'nun yaptigi arastirmaya gore, bilgi teknolojisi pazarinin yuzde 50'ye yakinini donanim olusturuyor. Yazilimin payi oldukca dusuk. Ustelik yazilimda da isletim sistemi ve veritbani yazilimlarinin payi oldukca yuksek.

Turkiye'de gercek rakamlara ulasmak zor olsa da bir takim rakamlari gozleyerek yapilan (iyimser) tahminler uygulama yazilimlarinin buyuklugunun 2003 yilinda 120 milyon Euro'ya ulasacagini gosteriyor. Yazilim sanayicilerinin yillar sonra etkin projelerde gorev almasini saglayan Coretech ve Probil sirketi yoneticilerinin onculugunde yapilan arastirma, Turkiye'nin durumunu ortaya koyuyor. Arastirmada, Avrupa ulkeleri ve dunyadaki bilgi ve iletisim teknolojisi yatirimlari detayli bir sekilde incelenirken, gelismekte olan ulkelerde bilgi teknolojisindeki gelismeler rakamlarla ortaya konuyor.

Timur SIRT


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar


Sizinkiler
GREECARD
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir