kapat
04.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Coca Cola'nin veliahti donmus gidada buyuyecek

Coca Cola'nin Ege ve Akdeniz'deki uretim ve dagitimiyla taninan Ozgorkey Sirketler Grubu'nun Ust Yonetim Kurulu Uyesi Murat Ozgorkey, simdi de dondurulmus gida sektorundeki portfoyunu genisletiyor

Izmirli Ozgorkey Ailesi mantici olacak. Kriz doneminde Turkiye'nin en buyuk dondurulmus gida tesisini kurarak, bu sektore adim atan Ozgorkeyler, dondurulmus patates, sebze ve meyveden sonra, urun yelpazesini genisleterek, manti, pizza, borek gibi unlu mamuller de uretecek.

Torbali'da bugune kadar yaptiklari 50 milyon dolarlik yatirimla Turkiye'nin en buyuk dondurulmus gida tesisini kuran Ozgorkey Grubu, 1 milyon dolarlik yatirimla olusturacagi seralarda da sebze ve meyvelerin tohumlarini uretecek. Dondurulmus gidada urun cesidini artirmak icin calismalara basladiklarini ifade eden Ozgorkey Ust Yonetim Kurulu Uyesi Murat Ozgorkey, Feast markasiyla pizza, manti, borek, milfoy gibi unlu mamulleri piyasaya cikaracaklarini soyledi.

EN BUYUK BIZIZ
E. Ozgorkey Grubu olarak yil sonuna kadar dondurulmus gida sektorune yaptiklari yatirimin 50 milyon dolari bulacagini anlatan Ozgorkey, dondurulmus gidada Turkiye'nin en buyuk tesisini kurduklarini soyledi. Halen 24 bin meyve, sebze ve 20 bin ton patates isleme kapasitesine sahip olduklarini animsatan Ozgorkey, soguk hava depo tesislerini de 10 bin tondan 20 bin tona cikardiklarini soyledi. Ozgorkey, "Su anda agirlikli olarak Ege ve Marmara Bolgesi olmak uzere 500 uretici ile calisiyoruz. Firma bunyesinde de 450 kisiye istihdam sagliyoruz. Isledigimiz urunlerin de tohum ve fidelerini uretmek icin Oz-Tar Tohumculuk firmasini kurduk. Torbali'daki tesislerimizin yanina sera kuracagiz. Dondurulmus gida sektoru gelecekte buyuyecek" diye konustu.

JAPONLARA PATATES
Musteri portfoylerinde Burger King, Kentucky Fried Chicken, Sodexho, Sofra, Gate Gourmet/USAS'in bulundugunu anlatan Ozgorkey, yurtdisinda da yine sektorun dev isimlerine hizmet ettiklerini kaydetti. Uretimlerinin yuzde 85'ini ihrac ettiklerini vurgulayan Ozgorkey "Kalite belgelerimiz en buyuk garantimiz" dedi.

Murat SAHIN


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar


Sizinkiler
GREECARD
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir